درمان کبد چرب با جراحی لاغری؛ روش قطعی از بین بردن کبد چرب

درمان کبد چرب با جراحی لاغری

کبد چرب بیماری خاموشی است که افراد را درگیر می‌کند و معمولا درمان مشخصی هم ندارد. یکی از دلایل بیماری کبد چرب، اضافه وزن است. از اضافه وزنی که به‌خاطر کبد چرب درگیر آن هستید، کلافه‌اید؟ دوست دارید یک روش درمانی راحت و قطعی به شما معرفی کنیم؟ درمان کبد چرب با جراحی لاغری امکان‌پذیر است. شوکه شدید؟

معمولا چاقی و کبد چرب ارتباط مستقیمی با هم دارند. در کنار همه راه‌های موجود برای لاغری، جراحی‌ لاغری سریع‌ترین راه درمان چاقی و از بین بردن کبد چرب است.

اینکه کبد چرب چیست، درمان کبد چرب با جراحی لاغری چگونه امکان‌پذیر است و… را در ادامه بررسی می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

بیماری کبد چرب چیست؟

یکی از اعضای داخلی بدن که حساسیت بالایی نیز دارد، کبد است. از جمله بیماری‌هایی که کبد را درگیر می‌کند، می‌توان به کبد چرب اشاره کرد که برای پرداختن به این بیماری، باید به طور خلاصه عملکرد کبد را بررسی کنیم.

کبد در واقع فیلتر بدن حساب می‌شود. مواد غذایی، دارو و هر چیزی که در طول روز می‌خوریم، موادی را به همراه دارند. این مواد ممکن است مفید و ضروری و یا مُضر باشند. مواد معدنی، ویتامین‌ها و… مواد مفید محسوب می‌شوند.

چربی و کربوهیدرات بیش از حد نیاز بدن، مواد شیمیایی و… نیز جزء مواد مُضر برای بدن شناخته می‌شوند. کبد که فیلتر بدن است مواد مفید و مُضر را از هم جدا می‌کند؛ مواد مفید به بدن جذب می‌شوند و مواد مُضر از بدن دفع می‌شوند.

کبد در حالت عادی مقداری چربی در خود دارد و این چربی به بهبود عملکرد آن کمک می‌کند. مقدار این چربی حدود 5یا10 درصد وزن کبد است. اگر میزان مواد مُضر در وعده‌های غذایی بیش از حد باشد، کبد نمی‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد و این مواد مُضر را فیلتر کند.

درمان کبد چرب با جراحی چاقی
یک کبد نرمال، مقداری چربی دارد.

این موضوع باعث می‌شود که مقدار طبیعی چربی کبد، بیش از حد افزایش یابد که در این صورت فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است. اگر کبد چرب ساده باشد به این معنی است که مقداری چربی در سلول‌های کبد ایجاد شده و با آزمایش تشخیص داده می‌شود.

کبد چرب غیرالکلی شکل جدی‌تر این بیماری است که در آن کبد ملتهب می‌شود.

چه افرادی در معرض بیماری کبد چرب غیرالکلی هستند؟

  • افرادی که اضافه وزن دارند.
  • کسانی که درگیر دیابت نوع2 هستند.
  • افرادی که فشار خون بالا دارند.
  • افرادی که کلسترول بالا دارند.
  • کسانی که درگیر کم‌کاری تیروئید هستند.
  • افرادی که داروهای خاصی مانند کورتیکواستروئید و برخی داروهای سرطان را مصرف می‌کنند.

کبد چرب چه علائمی دارد؟

  • درد شکمی مخصوصا در سمت راست شکم
  • حالت تهوع
  • کم شدن اشتها
  • کاهش غیرطبیعی وزن
  • زردی پوست
  • زرد شدن سفیدی چشم
  • تورم در ناحیه شکمی
  • خستگی
  • آشفتگی ذهن
  • خستگی کلی بدن

روش‌های درمانی بیماری کبد چرب

داروی تأیید شده‌ای برای درمان کبد چرب وجود ندارد. اکثر پزشکان توصیه می‌کنند که با داشتن سبک زندگی سالم، از بروز این بیماری جلوگیری کنید. همان‌طور که متوجه شدید، عادت‌های غذایی ناسالم در ایجاد این بیماری تأثیر چشم‌گیری دارند.

همچنین اضافه وزن و چاقی احتمال بروز این بیماری را بیشتر می‌کند. داشتن وعده‌های غذایی سالم می‌تواند احتمال ابتلا به این بیماری را کم کند. همچنین بودن ورزش در برنامه روزانه زندگی، باعث کاهش وزن شده که داشتن وزن نرمال، از بروز این بیماری جلوگیری می‌کند.

ممکن است فردی نتواند با ورزش و رژیم غذایی، اضافه وزن خود را درمان کند. آیا این شخص راه‌حلی برای درمان کبد چرب دارد؟ پیشنهاد دکتر به این شخص چیست؟

عمل اسلیو معده و کبد چرب
در مواردی پیشنهاد پزشک، درمان کبد چرب با جراحی لاغری است.

عمل اسلیو معده و کبد چرب

معمولا وقتی افراد برای اضافه وزن خود به پزشک مراجعه می‌کنند، پیشنهاد پزشک رژیم غذایی و ورزش است. اگر شخصی با وجود رعایت رژیم غذایی و ورزش نتواند اضافه وزن خود را درمان کند، پزشک جراحی لاغری را پیشنهاد می‌کند.

همان‌طور که می‌دانید، چاقی عوارض زیادی دارد. یکی از عوارض جدی اضافه وزن، بیماری کبد چرب است که در مطالب بالا به علت آن اشاره کردیم. اگر کبد چرب در مراحل اولیه درمان نشود، موجب نارسایی و سرطان کبد می‌شود.

پس برای جلوگیری از سرطان کبد، پزشک درمان کبد چرب با جراحی لاغری را پیشنهاد می‌کند. چون شخص نتوانسته کاهش وزن داشته باشد.

عمل اسلیو معده و کبد چرب نقطه مقابل هم هستند. یعنی با جراحی اسلیو معده می‌توانید کاهش وزن مطلوبی در زمان کوتاه داشته باشید. این موضوع باعث می‌شود که از شر بیماری کبد چرب و عوارض آن خلاص شوید.

مزیت مهمی که باعث می‌شود پزشک درمان کبد چرب با جراحی اسلیو معده را پیشنهاد دهد این است که در روش اسلیو بعد از جراحی، مشکلی در جذب مواد معدنی وجود ندارد.

یعنی اسلیو معده به شکلی انجام می‌شود که شخص در جذب ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مورد نیاز دچار مشکل نمی‌شود. همچنین شاهد بهبود علائم کبد چرب هستید.

البته توجه کنید که پزشک باید تأیید کند که شما کاندید مناسبی برای درمان کبد چرب با جراحی لاغری هستید.

چه کسانی کاندید مناسبی برای درمان کبد چرب با جراحی چاقی هستند؟

  • افرادی که BMI بالای40 دارند می‌توانند تحت درمان کبد چرب با جراحی چاقی قرار بگیرند.
  • افرادی که با روش‌های معمول نمی‌توانند وزن خود را کم کنند بهتر است درمان کبد چرب با جراحی چاقی را انجام دهند.
  • افرادی که عادت‌های غلط غذایی دارند، درمان کبد چرب با جراحی چاقی برای آن‌ها بهتر است.
درمان کبد چرب با جراحی لاغری
چاقی یکی از دلایل ایجاد کبد چرب است.
  • کسانی که برای بیماری کبد چرب باید در مدت کمی وزن خود را کم کنند بهتر است درمان کبد چرب با جراحی چاقی را انجام دهند.
  • افراد با کلسترول بالا می‌توانند تحت نظر پزشک خود درمان کبد چرب با جراحی چاقی را انجام دهند.

باز هم توجه کنید، تعیین اینکه کاندید مناسبی برای درمان کبد چرب با جراحی چاقی هستید یا خیر را پزشک متخصص بعد از بررسی بالینی و انجام آزمایش‌های تخصصی تشخیص می‌دهد.

درمان کبد چرب با جراحی لاغری

به طور کلی درمان کبد چرب با جراحی چاقی شامل ایجاد تغییراتی در سیستم گوارش است که به بهبود عوارض بیماری کبد چرب کمک می‌کند.

مطالعاتی برای تعیین اثر جراحی چاقی بر مراحل مختلف کبد چرب (کبد چرب ساده، التهاب کبد و…) انجام شد. این مطالعه، مقایسه بین کسانی بود که درگیر چاقی و کبد چرب بودند و جراحی لاغری انجام دادند و کسانی که جراحی لاغری انجام ندادند.

نتیجه این تحقیق نشان داد، افرادی که هم‌زمان درگیر چاقی و بیماری کبد چرب بودند و عمل جراحی کاهش وزن انجام دادند، خطر ابتلا به عوارض بیماری کبدی و بیماری قلبی در آن‌ها به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد.

همچنین همان‌طور که می‌دانید، چاقی خطر ابتلا به بیماری‌های دیابت نوع2، فشارخون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی، آرتروز و… را افزایش می‌دهد. پزشکان معتقدند که رسوب چربی در اندام‌هایی مانند کبد، نه‌تنها عملکرد کبد، بلکه عملکرد کل بدن را مختل می‌کند.

در نتیجه کمک به کاهش وزن افراد برای کمک به عملکرد کبد، بسیار مهم است. گاهی رژیم غذایی، دارو ویا ورزش می‌توانند باعث کاهش وزن شوند. اگر این راه‌حل‌ها باعث کاهش وزن نشد، پزشک درمان کبد چرب با جراحی چاقی را صلاح می‌داند.

درمان کبد چرب با جراحی چاقی
پزشک تشخیص می‌دهد که برای درمان کبد چرب با جراحی لاغری مناسب هستید یا خیر.

جراحی لاغری در بازه زمانی کوتاهی می‌تواند باعث شود که شخص وزن زیادی از دست بدهد. مطالعات پزشکان نشان می‌دهد که جمعیت کسانی که درگیر کبد چرب هستند رو به زیاد شدن است.

تغذیه مناسب بعد از درمان کبد چرب با جراحی لاغری

رعایت رژیم غذایی مناسب، شرط اصلی جلوگیری از برگشت بیماری کبد چرب است. همان‌طور که اشاره شد، کبد فیلتری است که مواد مفید و مُضر را از هم جدا می‌کند. پس اگر قرار باشد فرد بعد از جراحی لاغری که برای درمان کبد چرب انجام داده، همان روال سابق را داشته باشد باز هم دچار این بیماری می‌شود.

بعد از جراحی، رژیم غذایی خاصی باید رعایت شود که برنامه آن توسط پزشک به بیمار داده می‌شود. بعد از طی کردن دوران نقاهت جراحی، بهتر است موادی که برای بدن مفید هستند مصرف کنید که عملکرد کبد دچار اختلال نشود.

جمع‌بندی و نکات پایانی مربوط به درمان کبد چرب با جراحی لاغری

همیشه شنیده‌اید که می‌گویند راه‌حل قطعی برای درمان کبد چرب وجود ندارد! شما الان اطلاعاتی دارید که می‌توانید بگویید درمان کبد چرب با جراحی لاغری امکان‌پذیر است. البته شرط‌هایی هم دارد که باید رعایت شوند.

اینکه شخصی کاندید مناسبی برای درمان کبد چرب با جراحی لاغری است یا خیر را پزشک متخصص تشخیص می‌دهد. پس متوجه می‌شوید که انتخاب پزشک متخصص و کاربلد، چقدر در درمان بیماری تأثیر دارد.

ممکن است شما کاندید مناسبی برای جراحی نباشید ولی پزشک، شما را به جراحی ترغیب کند و یا برعکس. پس در انتخاب پزشک خود بسیار حساس و دقیق باشید.

همانطور که بهترین مطالب را در اختیار شما گذاشتیم بهترین پزشک را نیز برای شما در نظر گرفتیم. یک پزشک متخصص و کاربلد منتظر شماست که شما را از سردرگمی نجات دهد. برای اینکه بدانید کاندید مناسبی برای درمان کبد چرب با جراحی لاغری هستید یا خیر، و یا دریافت اطلاعات بیشتر با پشتیبانی در تماس باشید.

    Rate this post

    بدون نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جدیدترین مقالات