عوارض لاپاراسکوپی رحم | با نگرانی‌هایتان روبه‌رو شوید!

عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم

بعضی از افراد ترجیح می‌دهند برای رفع نگرانی‌های خود کلاً به آن موضوع فکر نکنند! این کار شاید تا حدی باعث آرامش خاطر شود اما در مورد عمل‌های جراحی چطور؟ آیا ندانستن عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم می‌تواند از اضطرابمان قبل از عمل کم کند؟

برعکس! با آگاهی هر چه بیشتر در مورد عارضه‌های احتمالی هم می‌توانیم مانع از بروز آن‌ها شویم و هم با آمادگی و نگرانی کم‌تر درمان خود را شروع کنیم.

لاپاراسکوپی یکی از کم‌عارضه‌ترین روش‌های جراحی در جهان است. در این نوشته محدودیت‌هایی که ممکن است بعد از عمل به آن دچار شوید و همینطور راه‌های مقابله با آن‌ها را به طور کامل برایتان آورده‌ایم.

لاپاراسکوپی رحم

با ابداع تکنیک جراحی لاپاراسکوپی، پزشکان توانستند بدون نیاز به عمل باز به درمان بیماری‌های شکمی بپردازند. در این روش با ایجاد برش‌های کوچک بر پوست و وارد کردن لوله‌ی لاپاراسکوپ به شکم، می‌توان انواع عمل‌های جراحی درمانی یا تشخیصی را انجام داد. لاپاراسکوپی رحم یکی از آن‌هاست.

انجام لاپاراسکوپی رحم دلایل مختلفی دارد:

  • درمان چسبندگی رحم یا لوله‌ها
  • درمان فیبروم‌های رحمی
  • رفع آندومتریوز
  • درمان افتادگی رحم
  • درمان سرطان
  • برداشتن رحم (هیسترکتومی)
  • حفظ و یا درمان ناباروری
  • رفع انسداد و یا بستن لوله‌های فالوپ به‌عنوان یکی از روش‌های جلوگیری دائم
لاپاراسکوپی رحم برای انواع اختلالات رحمی به کار می‌رود.
لاپاراسکوپی رحم برای انواع اختلالات رحمی به کار می‌رود.

عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم

لاپاراسکوپی یکی از تکنیک‌های جراحی است که کم‌ترین میزان عوارض را به همراه دارد. اما در هر حال، گاهی بعضی از بیماران دچار مشکلات زیر می‌شوند:

۱. خون‌ریزی واژینال

بعد از عمل تا حدود ۱۰ روز، خون‌ریزی به مقدار کم و خفیف طبیعی‌ست. اما اگر زمان خون‌ریزی خیلی طولانی شود، حجم آن افزایش بیابد و یا با ترشحات بدبو همراه شود، فرد حتماً باید به پزشک مراجعه کند.

۲. تغییر رنگ ادرار

به علت استفاده از مواد و داروهای خاص طی عمل، تغییر رنگ در ادرار طبیعی‌ست. رنگ آن ممکن است متمایل به سبز شود که با گذشت چند ساعت به حالت اول برمی‌گردد.

۳. ورم شکم و نفخ

تقریباً در تمام انواع جراحی‌های لاپاراسکوپی این عارضه دیده می‌شود. برای بهبود آن می‌توانید از کیسه‌ی آب یا حوله‌ی گرم، ماساژ شکم، جویدن آدامس با دهان بسته، مصرف داروهای تجویزشده و… کمک بگیرید.

۴. گلودرد

اگر حین عمل در نای شما لوله‌های هوایی کارگذاشته شود، پس از آن ممکن در قسمت گلو و حلق خود احساس درد داشته باشید. مصرف نوشیدنی‌های داغ و داروهای مسکن در تحمل گلودرد به شما کمک خواهند کرد.

۵. سوزش و درد

درد شکم می‌تواند ناشی از برش‌های جراحی و اتساع شکم طی عمل باشد که با گذشت زمان و مصرف مسکن‌های تجویزشده بهبود میابد. احساس سوزش و به اصطلاح سوزن‌سوزن شدن نیز طبیعی‌ست و پس از چند روز کاملاً برطرف خواهد شد.

۶. عوارض دیگر

برای پیشگیری از دچار شدن به دیگر عوارض لاپاراسکوپی رحم مانند عفونت، خون‌ریزی، اختلالات گوارشی و… لازم است که حتماً به توصیه‌های پزشکتان عمل کنید. داروها به‌خصوص داروهای آنتی‌بیوتیک را در زمان‌های دقیق و مشخص مصرف کنید و به بهداشت ناحیه‌ی جراحی‌شده توجهی ویژه داشته باشید.

احساس درد در زیر شکم یکی از عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم است.
احساس درد در زیر شکم یکی از عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم است.

عوارض لاپاراسکوپی رحم چه محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند؟

بعد از عمل، بیمار با بعضی محدودیت‌هایی مواجه است که با رعایت و توجه به آن‌ها می‌تواند رضایت بیشتری از نتیجه‌ی عمل خود داشته باشد.

  • معمولاً در همان روز پس از جراحی می‌توانید به خانه برگردید؛ اما در جراحی‌های پیچیده‌تر ممکن است لازم باشد یک الی دو روز بستری شوید.
  • بعد از انجام جراحی تا دو هفته استراحت کرده و فعالیت‌های سنگین انجام ندهید و از نشستن طولانی‌مدت بپرهیزید. در مورد نوع فعالیت‌های بدنی کمک‌کننده، با پزشکتان صحبت کنید. با تأیید پزشک پیاده‌روی به بهبود شما کمک می‌کند.
  • به خاطر اثرات بیهوشی یا بی‌حسی، رانندگی کردن در مدت کوتاهی پس از عمل خطرناک است و توصیه نمی‌شود.
  • سعی کنید تا چند روز بعد از عمل، رژیم غذایی سبکی حاوی فیبر و مایعات داشته باشید. از مصرف نوشیدنی‌های گازدار و آب مرکبات بپرهیزید. در عوض می‌توانید از آبمیوه‌های طبیعی، چای نعنا، سوپ و آب گوشت استفاده کنید.
  • یک یا دو روز بعد از عمل، می‌توانید استحمام کنید. بعد از گذشت ۴۸ ساعت، می‌توانید همراه با دوش گرفتن پانسمان‌ها را نیز بردارید.
  • در مورد مدت زمان پرهیز از رابطه‌ی جنسی حتماً با پزشک خود مشورت کنید. این مدت عموماً بین دو الی چهار هفته در نظر گرفته می‌شود.
  • بعد از عمل، خوابیدن به روی شکم ممنوع است. معمولاً حالت‌های خوابیدن به پهلو یا پشت مناسب‌ترین گزینه هستند که در مورد انجام دقیق آن لازم است نظر پزشک را بدانید.
ایجاد برش‌های کوچک در لاپاراسکوپی، روند بهبود را سریع‌تر می‌کند.
ایجاد برش‌های کوچک در لاپاراسکوپی، روند بهبود را سریع‌تر می‌کند.

بهبود عوارض لاپاراسکوپی رحم چه مدت طول می‌کشد؟

رسیدن به بهبود کامل پس از عمل لاپاراسکوپی به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع و محل وسعت جراحی، مدت زمان طول‌کشیدن آن، میزان مهارت جراح و امکانات مرکز، شرایط بدنی خود بیمار و انتظارات او،… همه از جمله مواردی هستند که طول دوره‌ی نقاهت پس از عمل را تعیین می‌کنند.

در این جراحی اغلب از بخیه‌های جذبی استفاده می‌شود. به همین خاطر به جز خشک و تمیز نگه‌داشتن جای بخیه، لازم نیست کار دیگری انجام دهید. با این حال می‌توانید با استفاده از پمادهای مخصوص، سرعت روند ترمیم زخم‌ها را افزایش دهید.

در نهایت بازگشت به حالت عادی تقریباً دو یا سه ماه طول می‌کشد و بعد از آن احتمال بارداری نیز بالاست.

عوارض لاپاراسکوپی رحم چه کسانی را بیشتر درگیر می‌کند؟

بانوانی که ناراحتی‌های قلبی و تنفسی دارند، دچار اضافه‌وزن زیادند، افتادگی مثانه دارند، سزارین یا دیگر جراحی‌های شکمی انجام داده‌اند، به اصطلاح یائسه هستند و یا روزهای عادت ماهانه‌ی خود را می‌گذرانند؛ کاندیدهای خوبی برای لاپاراسکوپی رحم نیستند. عوارض بعد از عمل، این افراد را بیشتر تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و در مواردی انجام جراحی توصیه نمی‌شود.

عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم در بانوانی که قبلاً سزارین انجام داده‌اند بیشتر است.
عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم در بانوانی که قبلاً سزارین انجام داده‌اند بیشتر است.

جمع‌بندی

حالا شما به خوبی با عوارض جراحی لاپاراسکوپی رحم آشنا شدید و از اقدامات لازم برای افزایش کیفیت تجربه‌ی درمانی خود آگاهید.

دکتر محمود حیدری از ماهرترین جراحان در این زمینه است. اکنون می‌توانید از طریق شماره‌ی تماس زیر درباره‌ی نوع نیاز خود با او مشورت کنید:

۰۹۹۲۳۶۳۱۱۶۹

دکتر محمود حیدری از ماهرترین جراحان در این زمینه است. اکنون می‌توانید از طریق شماره‌ی تماس زیر درباره‌ی نوع نیاز خود با او مشورت کنید:
۰۹۹۲۳۶۳۱۱۶۹

1.7/5 - (4 امتیاز)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات