فهرست این مقاله
- 1 در صورت عدم پاسخگویی کلیک کنید
- 2 عمل فتق کشاله ران چیست؟
- 3 عوامل موثر در بهوجودآمدن فتق کشاله ران چیست؟
- 4 علائم فتق کشاله ران که باید بشناسید!
- 5 تشخیص جراحی فتق کشاله ران
- 6 روشهای انجام عمل فتق کشاله ران
- 7 موثرترین شیوه برای عمل فتق کشاله ران چیست؟
- 8 مزایای لاپاراسکوپی فتق کشاله ران
- 9 معایب عمل فتق کشاله ران
- 10 چه کسانی کاندیدای مناسب لاپاراسکوپی فتق کشاله ران هستند؟
- 11 اقدامات لازم قبل از انجام جراحی فتق کشاله ران
- 12 مراقبتهای بعد از انجام عمل فتق کشاله ران
- 13 چگونه از عود فتق بعد از عمل جلوگیری کنم؟
- 14 دانستیم که
- 15 سوالات متداول
- 16 برای مطالعه بیشتر شما
در صورت عدم پاسخگویی کلیک کنید
آیا برآمدگی بزرگی در ناحیه کشاله ران دارید که هنگام عطسه یا ایستادن بزرگتر میشود؟ دردی را در این ناحیه احساس میکنید؟ ممکنست شما به بیماری فتق کشاله ران مبتلا شده باشید که از شایعترین مشکلات پزشکی است و در هر سنی میتواند رخ بدهد. این بیماری شاید در ابتدا خطرناک نباشد ولی میتواند در آینده دردسرساز شود. تنها روش قطعی درمان این بیماری مزمن، عمل فتق کشاله ران است. در این جراحی از پیشرفتهترین تکنیکها با کمترین عوارض استفاده میشود که میتوانند تا حد زیادی موثر باشند.
در ادامه همراه ما باشید تا بهطور کامل با فتق کشاله ران آشنا شوید و به شما موثرترین روش درمان این بیماری را معرفی کنیم.
عمل فتق کشاله ران چیست؟
برای پاسخ به این سوال باید ابتدا به بررسی بیماری فتق کشاله ران یا همان هرنی اینگوینال بپردازیم. اگر بخشی از روده درون عضلات شکم بیرون بزند و برآمده شود، هرنی اینگوینال اتفاق میافتد. این بافت بیرونزده میتواند به کانال اینگوینال فشار وارد کند. البته این بیماری در برخی از موارد میتواند خطرناک باشد و نیاز به درمان جدی پیدا کند. زمانی که برآمدگی فتق کشاله ران بزرگتر شده و باعث ایجاد درد برای بیمار میشود؛ آن زمان فرد نیاز به جراحی پیدا میکند.
تصور کنید دیواره شکم مثل یک چادر است که از اندام داخلی محافظت میکند. ممکنست برخی از نقاط این چادر ضعیف باشد و با فشار بر آن پاره شده و اندامهای درونی بیرون بزنند. در این بیماری نقطه فشار در کشاله ران قرار داشته و دیواره شکمی که دچار نقض یا ضعف است با فشار پاره میشود. زمانی که بافت اندام داخلی در کشاله ران گیر بیفتد باعث اختلال گردشخون در روده کوچک میشود که میتواند خطرناک باشد. این بیماری در مردان 7 برابر شایعتر است و تنها درصد کمی از بیماران خانم هستند.
در عمل فتق کشاله ران جراح بافت بیرونزده را به سر جای خودش برمیگرداند و نقاط آسیب دیده عضلات شکم را ترمیم میکند. درمان این بیماری به شیوه جراحی لاپاراسکوپی به این صورت است که جراح برش کوچکی زیر ناف میزند. جراح لوله لاپاراسکوپ را وارد برش کرده و بافتهای آسیب دیده را ترمیم میکند.
انواع فتق کشاله ران
ما پنج نوع رایج بیماری فتق کشاله ران داریم:
- شایعترین نوع این بیماری، فتق غیر مستقیم است که بافت اندام داخلی از طریق یک کانال طبیعی در کشاله ران بیرون میزند.
- فتق مستقیم نوع دیگری از این بیماری است که بافت اندام داخلی از طریق یک نقطه ضعف در دیواره شکم بهطور مستقیم به داخل کشاله ران بیرون میزند.
- اگر بافت در کشاله ران گیر کند و نتواند به سرجای قبلی خودش برگردد آن زمان فتق اینگوینال گیرکرده بهوجود میآید.
- اگر بافت حبس شود و نتواند دیگر جریان خون را درون خود انجام دهد آن موقع فتق اینگوینال خفهشده اتفاق میافتد که میتواند وضعیتی خطرناک باشد.
- اگر بافت روده از زیر لیگامان اینگوئینال وارد کانال فمورال شود و به بیرون حرکت کند، فتق فمورال بهوجود میآید. این نوع از فتق کشاله ران بیشتر در زنان شایع است.
البته این نکته را باید بدانید که فتق کشاله ران در زنان و مردان میتواند تاثیری متفاوت داشته باشد.
عوامل موثر در بهوجودآمدن فتق کشاله ران چیست؟
علتهای مختلفی میتوان برای این موضوع بیان کرد ولی برای برخی از موارد نمیتوان علت مشخصی را پیدا کرد. ممکنست هرنی اینگوینال بهدلیل یکی از موارد زیر بهوجود بیاید.
- برخی از افراد با ضعف مادرزادی در دیواره شکم متولد میشوند که احتمال ابتلا به این بیماری را برای آنها افزایش میدهد.
- انجام فعالیتهای سنگین بدنی، سرفه یا عطسه مزمن، یبوست، بارداری و چاقی میتوانند فشار به داخل دیواره شکم را افزایش داده و باعث ایجاد فتق کشاله ران شوند.
- پیری و افزایش سن میتواند باعث ضعف عضلات دیواره شکم شود.
- انجام جراحیهای شکم در گذشته شاید باعث ضعف عضلات در دیواره شکم شوند.
- ابتلا به بیماریهای مزمنی مثل آسم، بیماریهای ریوی و کبدی در بروز فتق کشاله ران تاثیر دارند.
- در مردان بروز این بیماری میتواند خیلی شایعتر باشد.
- در برخی از موارد علت فتق کشاله ران ارثی است یعنی اگر یکی از اعضای خانوادهتان مبتلا به این بیماری باشد ممکنست شما هم به این بیماری مبتلا شوید.
- افرادی که در دوران کودکی به فتق مبتلا شدهاند احتمالا در بزرگسالی هم دوباره به این بیماری مبتلا شوند.
علائم فتق کشاله ران که باید بشناسید!
موارد زیر میتواند از نشانههای ابتلا به این بیماری باشد.
- برآمدگی بر روی بدن فرد در کنار ناحیه استخوان شرمگاهی بهوجود میآید. این بر آمدگی هنگام ایستادن، سرفهکردن و فشاردادن شکم بیشتر نمایان میشود.
- در جایی که این برآمدگی وجود دارد ممکنست فرد احساس سوزش یا درد کند.
- یکی از نشانههای شایع فتق کشاله ران احساس درد در کشاله ران بهخصوص هنگام خمشدن، بلندشدن و سرفه یا عطسهکردن است.
- فرد ممکنست احساس سنگینی، کشیدگی، ضعف و فشار در کشاله ران داشته باشد.
- حالت تهوع، استفراغ و تب میتواند از نشانههای هرنی اینگوینال باشد.
- ممکنست فرد دچار دردی ناگهانی در ناحیه شکم شود.
- آن ناحیه از بدن که دچار فتق کشاله ران شده معمولا بهرنگ قرمز یا بنفش تیره در میآید.
- یکی از نشانههای خطرناک این بیماری ناتوانشدن رودهها برای حرکت یا دفع گاز است.
- علائم درد در زنان ممکنست در کف لگن یا ران ظاهر شود. این موضوع باعث خواهد شد که این بیماری در زنان دیرتر تشخیص داده شود. بهطورکلی احساس درد یا ناراحتی در کشاله ران و برآمدگی در اطرف استخوان عانه میتواند از نشانههای فتق برای زنان باشد.
- احساس درد یا ناراحتی زیاد حین رابطه جنسی یا دوران قاعدگی در زنان میتواند یکی از نشانههای این بیماری باشد.
تشخیص جراحی فتق کشاله ران
A physical exam is usually all that’s needed to diagnose an inguinal hernia. Your doctor will check for a bulge in the groin area. Because standing and coughing can make a hernia more prominent, you’ll likely be asked to stand and cough or strain.
If the diagnosis isn’t readily apparent, your doctor might order an imaging test, such as an abdominal ultrasound, CT scan or MRI.
معاینه فیزیکی معمولاً تمام چیزی است که برای تشخیص فتق اینگوینال لازم است. پزشک شما برآمدگی در ناحیه کشاله ران را بررسی میکند. از آنجایی که ایستادن و سرفه میتواند فتق را برجستهتر کند، احتمالاً از شما خواسته میشود که بایستید و سرفه کنید یا زور بزنید.
اگر تشخیص به راحتی مشخص نباشد، پزشک ممکن است آزمایش تصویربرداری مانند سونوگرافی شکم، سیتیاسکن یا MRI را تجویز کند.
منبع:
تشخیص صحیح این بیماری باید توسط یک پزشک متخصص انجام شود. در واقع یک متخصص میتواند این بیماری را تشخیص بدهد و برای آن درمانهایی مثل لاپاراسکوپی فتق کشاله ران تجویز کند. اگر علائم بالا به مدت طولانی در شما شایع بود، هر چه سریعتر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا در مسیر درست درمان قرار بگیرید.
دکتر محمود حیدری دارای برد تخصصی جراحی عمومی و فوقتخصص جراحی لاغری با سالها تجربه در انجام جراحی لاپاراسکوپی دستگاه گوارش، مهارت تشخیص سریع این بیماری را داشته و میتوانند بهترین تکنیک درمان را متناسب با شرایط جسمی بیمار انجام دهند. برای تشخیص و درمان فتق کشاله ران هماکنون با تیم متخصصین ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان آنها استفاده کنید.
پزشک چگونه فتق کشاله ران را تشخیص میدهد؟
پزشک برای اطمینان از تشخیص و نوع بیماری معمولا از شیوههای زیر کمک میگیرد.
در ابتدا پزشک بیمار را معاینه فیزیکی میکند یعنی برآمدگی ناشی از فتق کشاله ران را معاینه میکند. ممکنست پزشک برای بررسی دقیقتر از بیمار بخواهد که بایستد، سرفهکند یا زور بزند. اگر پزشک در تشخیص شک داشته باشد از آزمایشهای تصویربرداری برای بررسی دقیقتر وضعیت بیمار استفاده کند.
سونوگرافی یکی از مهمترین شیوههای تشخیص این بیماری است. در بعضی از موارد سیتیاسکن هم استفاده میشود. پس از تشخیص فتق باید هر چه سریعتر روند درمان صورت بگیرد تا از عوارض و خطرات احتمالی آن جلوگیری شود.
روشهای انجام عمل فتق کشاله ران
درمانهای دیگری برای بیماری فتق کشاله ران وجود دارد ولی در بیشتر مواقع از عمل فتق کشاله ران استفاده میشود. جراح با توجه به شیوهای که جراحی فتق کشاله را انجام میدهد از بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده میکند. نحوه انجام جراحی و محل زخم به شیوه جراحی بستگی دارد. عمل فتق کشاله ران به دو صورت انجام میشود.
1- عمل فتق کشاله ران باز
در این شیوه از جراحی فتق کشاله ران، پزشک با توجه به شرایط بیمار از بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده میکند. جراح یک برش در ناحیه کشاله ران ایجاد میکند و آن بافت از روده که از جای خود بیرون زده است را فشاردادن به سرجای قبلیاش بر میگرداند. جراح برای تقویت نقاطی که دچار ضعف هستند از مش مصنوعی استفاده میکند تا بافت عضلات شکم استحکام بیشتری پیدا کنند. در نهایت برش ایجاد شده توسط گیرهها یا بخیهها بسته میشوند. معمولا پس از انجام این شیوه بیمار نیاز به چند هفته استراحت دارد تا بتواند به فعالیتهای روزمره خود بازگردد.
2- درمان فتق کشاله ران با لاپاراسکوپی
در لاپاراسکوپی فتق کشاله ران که میزان تهاجمیبودن آن کمتر است ابتدا بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار میگیرد. سپس جراح چند حفره بر روی شکم و در زیر ناف ایجاد کرده و از طریق این حفرهها ابزاری وارد شکم میکند تا بتواند شکم را باد کند. بادکردن شکم بهوسیله گاز دیاکسیدکربن باعث میشود جراح دیدی بهتر به اندامهای داخلی داشته باشد. در مرحله بعد جراح یک لوله باریک که مجهز به دوربین کوچک (لاپاراسکوپ) است را وارد شکاف میکند. جراح با دیدن محل دقیق فتق ابزارهای دیگر جراحی را از طریق سایر شکافها وارد شکم میکند و بافت خارج شده را سرجای قبلی خود برمیگرداند و با مش مصنوعی این بافت آسیبدیده را ترمیم میکند.
لاپاراسکوپی فتق کشاله ران نسبت به عمل فتق کشاله ران به روش باز زخم کمتری دارد و روند بهبودی را سریعتر طی میکند. درمان فتق کشاله ران با لاپاراسکوپی میتواند برای افرادی که هر دو طرف بدنشان به فتق کشاله ران مبتلا شده است موثر باشد. از طرفی افرادی که قبلا عمل فتق کشاله ران را بهصورت سنتی انجام دادهاند ولی نتیجه لازم را نگرفته و فتق کشاله رانشان عود کرده است با این شیوه میتوانند درمان شوند. البته پس از انجام جراحی لاپاراسکوپی فتق کشاله ران نیاز به چند هفته استراحت است تا فرد بتواند به زندگی عادی خود بازگردد.
دکتر محمود حیدری متخصص جراحی عمومی و فوقتخصص جراحیهای چاقی با سالها تجربه در انجام لاپاراسکوپی فتق کشاله ران میتوانند در درمان این بیماری به شما کمک کنند. اگر نیاز به راهنمایی بیشتر دارید و نمیدانید چگونه بهترین شیوه درمان را انتخاب کنید هماکنون تماس بگیرید تا مشاورین ما بهصورت رایگان راهنماییتان کنند.
موثرترین شیوه برای عمل فتق کشاله ران چیست؟
غیر از عمل فتق کشاله ران شیوههای درمانی دیگری هم وجود دارند. در برخی از موارد شاید اصلا نیاز به انجام جراحی نباشد. اما در بیشتر موارد نیاز به انجام عمل فتق کشاله ران است. انتخاب شیوه مناسب درمان بستگی به عوامل متعددی دارد ولی این پزشک است که تشخیص میدهد که بهترین شیوه برای درمان کدام است. اگر نشانههای اصلی این بیماری را دارید هر چه سریعتر به یک پزشک مراجعه کنید تا در مسیر درمان قرار بگیرید.
بهطورکلی عواملی مثل نوع، اندازه فتق، سن بیمار، درد و شرایط جسمی بیمار میتواند در نوع درمان تاثیرگذار باشند.
Your health care provider may suggest hernia surgery if you have pain or your hernia bothers you during your everyday activities. If the hernia is not causing you problems, you may not need surgery. However, these hernias most often do not go away on their own, and they may get larger.
اگر درد دارید یا فتق شما را در طول فعالیتهای روزمرهتان آزار میدهد، ممکن است پزشک شما جراحی فتق را پیشنهاد دهد. اگر فتق برای شما مشکل ایجاد نمیکند، ممکن است نیازی به جراحی نداشته باشید. با این حال، این فتقها اغلب خودبهخود از بین نمیروند و ممکن است بزرگتر شوند.
منبع:
مزایای لاپاراسکوپی فتق کشاله ران
جراحی فتق کشاله ران دو تکنیک رایج دارد که پزشک با توجه به شرایط بیمار انتخاب میکند که کدام برای درمان مناسبتر است. این که کدام شیوه برای شما مناسبتر است به شرایط بیماریتان بستگی دارد. در ادامه به مزایای درمان فتق کشاله ران با لاپاراسکوپی میپردازیم تا بتوانید درک بهتر از تکنیک لاپاراسکوپی داشته باشید.
1- برشهای کوچک
در شیوه درمان فتق کشاله ران با لاپاراسکوپی جراح چند برش کوچک ایجاد میکند (بدون آنکه نیاز به دستکاری زیادی باشد) و به وسیله آنها جراحی را انجام میدهد. این موضوع باعث میشود بیمار پساز جراحی درد کمتری را تجربه کرده و روند بهبودی را سریعتر طی کند.
2- بستری کوتاه مدت
کسانی که لاپاراسکوپی فتق کشاله ران را انجام میدهند مدت زمان کمتری در بیمارستان بستری هستند و سریعتر مرخص میشوند.
3- عوارض کمتر
این سبک از جراحی فتق کشاله ران عوارض کمتری مثل عفونت همراه خود دارد، جای زخمهای آن کوچکتر است و کمتر قابل مشاهده هستند.
4- درمان فتقهای دوطرفه
اگر بیمار مبتلا به فتق دوطرفه باشد میتوان با استفاده از لاپاراسکوپی فتق، هر دو طرف را ترمیم کرد.
5- دقت بالای جراحی
دوربین لاپاراسکوپی دیدی دقیق از ناحیه جراحی به پزشک میدهد و دقت انجام جراحی را نسبت به شیوههای دیگر بالاتر میبرد.
6- کاهش احتمال بازگشت فتق
پساز عمل فتق کشاله ران به شیوه لاپاراسکوپی احتمال بازگشت یا عود فتق کشاله ران خیلی کمتر میشود و تنها در موارد کمی بازگشت فتق گزارش شده است.
معایب عمل فتق کشاله ران
An inguinal hernia repair is a routine operation with very few risks. However, up to 10% of hernias come back at some point after surgery. Around 2 to 4% of hernias return within 3 years.
ترمیم فتق اینگوینال یک عمل معمولی با خطرات بسیار کم است. با این حال، تا 10٪ از فتقها در برخی از مراحل بعد از جراحی عود میکنند. حدود 2 تا 4 درصد از فتقها در عرض 3 سال عود میکنند.
منبع:
برخی از عوارض شایع این جراحی شامل موارد زیر میشود:
- در جراحی لاپاراسکوپی فتق کشاله ران از بیهوشی عمومی استفاده میشود. بیهوشی عمومی میتواند برای افرادی که بیماریهای زمینهای دارند یا مسن هستند خطرناک باشد.
- یکی از خطرات شایع این جراحی احتمال بروز خونریزی است.
- تب، لرز، حالت تهوع، استفراغ، یبوست، کمشدن اشتها، مشکلات کلیوی، درد یا تورم در ناحیه جراحی، مشکلات تنفسی و اختلال در ادرارکردن از خطرات عمل فتق کشاله ران هستند که ممکنست پیش بیایند.
- بیمار ممکنست پس از انجام جراحی فتق مبتلا به انسداد روده شود.
- بازگشت یا عود مجدد فتق داخل شکم و عفونت بافت ترمیمشده از خطرات این جراحی است.
- در لاپاراسکوپی فتق کشاله ران دقت جراح بسیار مهم است. بیدقتی جراح میتواند منجر به بروز مشکلاتی همچون آسیب به عروق یا بافتهای مجاور فتق، جمعشدن مایع و خون در محل جراحی شود.
افرادی که نمیتوانند لاپاراسکوپی فتق کشاله ران انجام دهند
افرادی که شرایط زیر را دارند بهتر است از انجام این عمل خودداری کنند ولی این پزشک است که در نهایت تشخیص میدهد که انجام این عمل میتواند باعث آسیب شود یا خیر پس بهتر است طبق نظر پزشک خود عمل کنید.
- کسانی که نمیتوانند تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرند.
- کسانی که دارای بیماریهای خونریزی مثل هموفیلی و کاهش تعداد پلاکتها هستند.
- افرادی که قبلا در سابقه پزشکی خود چندین بار جراحیهای مربوط به شکم را انجام دادهاند.
- کسانی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند.
- بیماران ریوی نمیتوانند لاپاراسکوپی فتق کشاله ران انجام دهند.
- انجام این جراحی برای مادران باردار و کسانی که چاقی مفرط دارند، خطرناک است.
- برای کودکان مبتلا به این بیماری نمیتوان از تکنیک جراحی لاپاراسکوپی استفاده کرد و فقط با دستگاه لاپاراسکوپ میتوان محل فتق را پیدا کرد.
چه کسانی کاندیدای مناسب لاپاراسکوپی فتق کشاله ران هستند؟
اگر دارای ویژگیهای زیر هستید جراحی لاپاراسکوپی فتق کشاله ران میتواند شما را از این بیماری نجات دهد ولی در نهایت پزشک است که باید تشخیص دهد این سبک از درمان مناسب است یا خیر.
اگر فتق کشاله ران دارید و نمیدانید کدام راهحل درمانی میتواند نجاتبخش باشد هماکنون با ما تماس بگیرید تا با بررسی شرایط جسمیتان بهترین روش را انتخاب کنید.
اگر شرایط زیر را دارید میتوانید با انجام جراحی برای همیشه از فتق کشاله ران خداحافظی کنید.
- افرادی که در دو طرف بدنشان فتق دارند این روش مناسبشان است چون لاپاراسکوپی بافتها را بهطور کامل ترمیم کند.
- اگر جراحی فتق باز انجام دادهاید ولی دوباره فتق بازگشته است، انجام لاپاراسکوپی میتواند بیماری را بهطور کامل درمان کند.
- افرادی که وضعیت سلامتی عمومیشان خوب است و بیماریهای مزمن مثل بیماریهای یا کلیوی ندارند.
- اگر برایتان مهم است هر چه سریعتر به زندگی روزمره خود بازگردید این سبک از جراحی دقیقا مناسب شما است.
- اگر دارای اضافهوزن زیادی هستید لاپاراسکوپی فتق میتواند برایتان مناسب باشد چون زخمهای کوچکی ایجاد میکند و احتمال بروز عفونت را کاهش میدهد.
- افرادی که فتق کوچک تا متوسط دارند لاپاراسکوپی تکنیک مناسبی برایشان است.
اقدامات لازم قبل از انجام جراحی فتق کشاله ران
با انجام دستورات زیر میتوانید جراحی با نتایج خوبی داشته باشید البته که این دستورات را جراح بهطور کامل به شما میدهد.
- بهتر است قبل از جراحی به حمام بروید چون پس از جراحی تا چند روز رفتن به حمام ممنوع است.
- از شب قبل از جراحی بیمار دیگر نباید چیزی بخورد و معده باید خالی باشد تا از عوارض بیهوشی مثل بالاآوردن محتویات معده جلوگیری شود.
- بیمار باید موهای زائد در ناحیه جراحی را اصلاح کند تا از عفونت در محل جراحی جلوگیری شود.
- قبل از جراحی در جلساتی که با پزشک دارید باید داروهایی که مصرف میکنید را به پزشک اطلاع دهید تا برای کنترل آنها برنامهریزی انجام شود. ممکنست برخی از داروها مثل آسپرین و وارفارین که رقیقکننده خون هستند قطع شوند.
- حداقل تا دو هفته قبل از جراحی نباید هیچگونه مشروبات الکلی و دخانیات مصرف کنید. مصرف مشروبات الکلی و دخانیات میتواند بر روند بهبودی و اثربخشی داروی بیهوشی تاثیر منفی داشته باشد.
- پزشک معالج قبل از انجام جراحی یکسری آزمایشها برای بررسی وضعیت جسمی بیمار مثل آزمایش خون، نوار قلب و عکسبرداری تجویز میکند.
- قبل از جراحی سعی کنید از استرس دوری و ذهن خود را آرام کنید.
- در روز جراحی یک لباس راحت بپوشید و حتما همراه خود یک نفر را ببرید تا پساز جراحی از شما مراقبت کند.
مراقبتهای بعد از انجام عمل فتق کشاله ران
After surgery to repair a hernia, you’re likely to have pain for a few days. You may also feel tired and have less energy than normal. This is common.
You should start to feel better after a few days. And you’ll probably feel much better in 7 days. For a few weeks you may feel discomfort or pulling in the groin area when you move. You may have some bruising near the repair site and on your genitals. This is normal.
پساز جراحی برای ترمیم فتق، احتمالاً برای چند روز درد خواهید داشت. همچنین ممکن است احساس خستگی کنید و انرژی کمتری نسبت به حالت عادی داشته باشید. این رایج است.
پس از چند روز باید احساس بهتری داشته باشید. و احتمالاً در عرض 7 روز احساس بسیار بهتری خواهید داشت. برای چند هفته ممکن است هنگام حرکت احساس ناراحتی یا کشیدن در ناحیه کشاله ران داشته باشید. ممکن است در نزدیکی محل تعمیر و در ناحیه تناسلی خود مقداری کبودی داشته باشید. این طبیعی است.
منبع:
دستورات مراقبتی پس از عمل که باید بدانید:
- پزشک در طول دوره نقاهت شما داروهایی برایتان تجویز میکند که اکثرا مسکن هستند. حتما داروهایتان را طبق دستور پزشک مصرف کنید تا روند درمان خوبی در طی دوره نقاهت داشته باشید.
- در طی دوره نقاهت سعی کنید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، آب زیاد بنوشید و از خوردن غذاهای ناسالم مثل فستفودها پرهیز کنید.
- 48 ساعت بعد از جراحی میتوانید پانسمان را برداشته و حمام کنید. (پزشکتان حتما در مورد برداشتن پانسمان توضیحات لازم را میدهد.)
- در هفته اول پس از عمل فتق کشاله ران از انجام هرگونه فعالیت سنگین پرهیز کنید.
- آقایان در طول دوره نقاهت بهتر است شورت تنگ بپوشند تا ورم بیضهها کاهش پیدا کند.
- بخیههایی که پزشک برای بستن زخمها استفاده میکند اکثرا جذبی هستند و نیازی به کشیدن ندارند.
- یک هفته پساز جراحی حتما باید توسط جراح معاینه شوید.
- دوره نقاهت بین یک الی دو هفته با توجه به شرایط جسمی بیمار است.
- تا یک هفته از انجام رابطه جنسی پرهیز کنید.
- اگر علائمی مثل تب، لرز، یبوست، خارجشدن چرک از زخم، تورم یا درد شدید در ناحیه جراحی یا اطراف آن، بالارفتن غیر عادی ضربان قلب، فشارخون و تنگینفس داشتید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- در چهار روز ابتدایی پساز عمل حتما استراحت کافی داشته باشید.
- اگر پزشکتان اجازه داد میتوانید از کمپرس یخ برای کاهش التهاب کشاله ران استفاده کنید.
- محل عمل را حتما تمیز نگه دارید. (پزشک دستورات لازم را برای تمیز نگهداشتن زخم به شما میدهد.)
- پس از چند روز میتوانید پیادهرویهای سبک داشته باشید تا گردشخون در بدن افزایش پیدا کند.
- تا زمانی که پزشک اجازه نداده است به فعالیتهای عادی روزمره مثل رانندگی نباید بازگردید.
چگونه از عود فتق بعد از عمل جلوگیری کنم؟
این نکته مهم را فراموش نکنید که ممکنست بعد از انجام جراحی، فتق شما بازگردد یا عود کند. البته با انجام دستورات زیر تا حدی زیادی احتمال عود فتق را میتوان پساز جراحی کاهش داد.
- در انتخاب جراح بسیار دقت کنید. جراح باید روشی مناسب با شرایط بیمار انتخاب کرده و از طرفی باید با نهایت دقت این عمل را انجام دهد تا از بازگشت مجدد آن جلوگیری کند.
- هر چقدر فتق بزرگتر باشد جراحی آن پیچیدهتر است و احتمال عود آن وجود دارد. البته اگر جراح با نهایت دقت این کار را انجام بدهد این احتمال کاهش پیدا میکند.
- انجام کامل و صحیح دستورالعملهای مراقبتی پساز جراحی میتواند تا حد زیادی از احتمال عود فتق جلوگیری کند.
- بیمار حتما باید بهطور منظم به پزشک مراجعه کند تا تحتنظر باشد. پزشک در تمامی مراحل درمان نظارت مستقیم بر بیمار دارد.
دانستیم که
فتق کشاله ران شاید در ابتدا بیماری جزئی بهنظر برسد ولی رفتهرفته میتواند به یک بیماری مزمن و خطرناک تبدیل شود. روش قطعی درمانی که اکثر پزشکان برای این بیماری توصیه میکنند، انجام عمل فتق کشاله ران است. این عمل با تکنیکهای پیشرفتهای مثل لاپاراسکوپی انجام میشود که دارای کمترین تهاجم است و بیشترین اثربخشی را در درمان دارد. این نکته را فراموش نکنید که فقط پزشک میتواند تعیین کند چه تکنیک درمانی برایتان مناسب است. حتما در انتخاب پزشک معالج نهایت دقت را داشته باشید و به تمام دستورات پزشک موبهمو عمل کنید.
سوالات متداول
1- چه زمانی باید برای درمان فتق کشاله ران اقدام کرد؟
این بیماری بهخودیخود درمان نمیشود و هر موقع که متوجه ابتلا به این بیماری شدید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
2- آیا عمل فتق کشاله ران دردناک است؟
در انجام این عمل از تکنیکهای پیشرفتهای استفاده میشود که درد را به حداقل خود میرساند با این وجود مثل هر جراحی دیگری دارای کمی درد است.
3- مدت زمان جراحی فتق کشاله ران چقدر است؟
مدت زمان این جراحی به نوع تکنیک جراحی، شرایط بیمار و اندازه فتق بستگی دارد. معمولا در شیوه باز بین 1 تا 2 ساعت و در تکنیک لاپاراسکوپی بین 30 دقیقه تا 1 ساعت انجام جراحی زمان میبرد.
4- هزینه این جراحی چقدر است؟
هزینه جراحی به عواملی متعددی مثل شهر محل سکونت شما، دستمزد دکتر، نوع بیماری و بیمارستان محل بستری بستگی دارد بنابراین نمیتوان بهطور دقیق عددی برای آن مشخص کرد.
بدون نظر