فهرست این مقاله
- 1 در صورت عدم پاسخگویی کلیک کنید
- 2 جراحی لاغری چیست
- 3 آیا انجام عمل جراحی لاغری بهتنهایی کافی است
- 4 تاثیر عمل جراحی لاغری
- 5 رژیم غذایی استاندارد
- 6 عمل لاغری یا رژیم، کدامیک برای شما مناسبتر است
- 7 سریع ترین روش عمل لاغری یا رژیم است؟
- 8 عمل لاغری یا رژیم، کدامیک بیخطرتر است
- 9 عمل لاغری بهتر است یا رژیم غذایی
در صورت عدم پاسخگویی کلیک کنید
اگر شما هم جزء افرادی هستید که درمورد انتخاب راهکار مناسب برای کاهش وزن، بین عمل لاغری یا رژیم، سردرگم ماندهاید، با ما در این مقاله همراه باشید. امروز افزایش وزن یکی از معضلاتی است که گریبان گیرعموم افراد در تمامی نقاط دنیا شدهاست. این مسئله علاوه بر آسیبهای روانی و کاهش اعتماد به نفس در افراد منجر به بروز بسیاری آسیبهای جسمی از جمله بیماری های قلبی، دیابت و … نیز خواهد شد.
برای درمان چاقی و اضافه وزن روشهای متفاوتی پیشنهاد میشود. در این بین جراحی لاغری، رژیم غذایی و ورزش از معروفترین و مهمترین راههای کاهش وزن به شمار میآید. اما سوالی که ممکن است ذهن شما را نیز درگیر کرده باشد آن است که عمل لاغری یا رژیم کدامیک مؤثرتر خواهد بود؟ در این مقاله در مورد هر کدام از این راهکارها به طور مفصل صحبت خواهیم کرد و آنها را از جهات متفاوت مقایسه خواهیم کرد.
جراحی لاغری چیست
از میان روشهای بسیاری که برای لاغری و کم کردن وزن وجود دارد مثل ورزش، عمل لاغری یا رژیم غذایی، یکی از مطمئنترین و سریعترین روشهای موجود برای رسیدن به وزن ایدهآل و درمان چاقی، جراحی لاغری است. در این روش معمولاً پزشک جراح، قسمتی از بافت معده ، روده یا بخشی از دستگاه گوارش را دستکاری میکند؛ به این هدف که فرد زودتر احساس سیری کند و جذب مواد مضر غذایی کاهش یابد. این روش بیشتر برای کسانی که اضافه وزن خیلی بالایی دارند توصیه میشود و به هدف درمان چاقی و بیماریهای مرتبط با آن انجام میگردد .
انواع جراحی لاغری
در جراحیهای لاغری از روشها و مکانیزمهای مختلف برای کاهش جذب مواد غذایی استفاده میشود. برای مثال اگر پزشک جراح بخواهد فقط حجم معده را کم کند از روش اسلیو معده استفاده میکند. روشهای دیگر جراحی لاغری عبارتاند از بایپس معده، حلقه معده و…
پزشک جراح با توجه به شرایط عمومی شما، هدف از جراحی لاغری و… یکی از انواع روشهای لاغری را به شما پیشنهاد میکند. اساس کار همه این روشها و هدف از آنها یکی است اما نحوه انجام آنها متفاوت و درنتیجه عوارض و مزایای آن نیز متفاوت خواهند بود. از دیگر تفاوتهای مهم دیگر این روشها مراقبتهای بعد از آن است.

آیا انجام عمل جراحی لاغری بهتنهایی کافی است
شاید برای شما هم این تصور پیش آمده باشد که بلافاصله بعد از عمل جراحی هیکلتان به شکل یک ورزشکار حرفهای درمیآید یا میتوانید به سرعت به زندگی معمول خود باز گردید، درحالیکه اینگونه نیست و جراحی لاغری تنها قدم اول است. بعد از انجام عمل جراحی شما موظفید تا مدتی مشخص از رژیم غذایی خاصی پیروی کنید و برخی مراقبتها و استفاده از داروها را مادامالعمر ادامه دهید.
برای مثال همانطور که گفته شد جراحی لاغری بر این اساس پیش میروند که موادی که ترکیبات مضر دارند کمتر جذب بدن شوند. با همین استدلال عملاً اتفاقی که میافتد این است که ترکیبات مفید مواد غذایی نیز کمتر جذب بدن میشود .در نتیجه افراد ممکن است در طولانیمدت دچار سوءتغذیه شوند. برای حل این مشکل پزشک برای شما رژیم غذایی مناسب و همچنین مکملهای غذایی تجویز میکند که شما باید تا مدت طولانی آنها را مصرف کنید تا بدن شما کمبود ویتامین و مواد مغذی مورد نیاز را احساس نکند.
توجه کنید ازآنجاکه معده شما بسیار حساس است نمیتوانید با خوردن غذاهای سفت و نرمال رژیم غذایی خود را شروع کنید و باید از غذاهای خیلی نرم و آبکی در هفتهها یا حتی ماههای اول استفاده کنید بهطوریکه تقریباً تا ۲ هفته اول بیمار باید تنها از مایعات مصرف کند و بههیچعنوان از مواد جامد در رژیم غذایی خود استفاده نکند. بعد از حدود ۶ الی ۹ ماه که بیمار کمکم به خوردن غذاهای پوره ای لهشده عادت کرد، میتواند مثل افراد عادی از غذاهای سفت مصرف نماید و رژیم غذایی طبیعی داشته باشد.
ذکر این نکته ضروری است که رژیم غذایی تجویزشده توسط پزشک با این هدف توصیه میشود که اولاً تمامی مواد ضروری بدن شما تامین شود و دوماً به بیشترین مقدار ممکن کاهش وزن را همراه داشته باشید.

تاثیر عمل جراحی لاغری
اگر بیمار بیش از ۱۰ تا ۲۰ کیلو اضافه وزن داشته باشد؛ از بین روش عمل لاغری یا رژیم؛ استفاده از رژیم غذایی عملاً کارکرد خاصی بر کاهش وزن او نخواهد داشت و بیمار باید یکی از روشهای جراحی لاغری را انتخاب کند. این روشها بسیار سریعتر و مؤثرتر و راحتتر اند. بیشتر بیماران در چند ماه بعد از جراحی بیشتر وزن خود را از دست میدهند و باقی وزن خود را بهمرور زمان و با عمل به توصیههای پزشک و انجام ورزشهای تجویز شده و پیروی از رژیم غذایی گفتهشده از دست خواهند داد.
بهطور میانگین بیمار بعد از عمل لاغری ۵۰ تا ۶۰ درصد اضافهوزن خود را از دست میدهد. هرچند در عملهایی مثل اسلیو معده یا بایپس روده این میزان به ۸۰ تا ۹۰ درصد اضافهوزن نیز خواهد رسید. البته توجه کنید این کاهش وزن یکشبه اتفاق نمیافتد اغلب زمان لازم برای کاهش وزن یک دورهای یکونیم تا ۲ سال خواهد بود که بیشتر وزن بیمار در همان یکسال اول کاهش خواهد یافت.

رژیم غذایی استاندارد
یک رژیم غذایی مناسب و استاندارد باید حاوی تمام گروههای غذایی از جمله پروتئینها، چربیها، ویتامینها، کربوهیدراتها و آب باشد و تمامی نیازهای بدن شما را برآورده سازد. رژیمهای بسیار کم کالری یا بسیار سخت و حتی رژیمهایی که نیاز به مصرف دارو و مکملهای غیر استاندارد دارند، نه تنها برای بدن مفید نیستند که گاهاً تأثیرات سو نیز بر سلامتی شما خواهند داشت.توجه کنید که حتما باید برای تهیه یک رژیم غذایی مناسب به متخصص تغذیه مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.
توجه داشته باشید بهترین رژیم غذایی لزوماً سریعترین روند کاهش وزن را به دنبال ندارد. کما اینکه کاهش وزن بسیار سریع مانع از رسیدن مواد مغذی مورد نیاز به بدن شما میشود و برای سلامتی مضر خواهد بود. نکته قابل توجه دیگر آنست که بهترین راه برای نتیجهگیری از رژیم غذایی انجام فعالیتهای ورزشی به میزان مناسب ،همراه با رعایت رژیم غذایی است.

عمل لاغری یا رژیم، کدامیک برای شما مناسبتر است
یکی از مهم ترین تفاوت های کاندیدای مناسب برای عمل لاغری یا رژیم توجه به شاخص توده بدنی افراد است. توجه کنید که جراحیهای لاغری برای تمامی افراد تجویز نمیشوند. کاندیدای مناسب برای انجام عمل جراحی لاغری کسانی هستند که شاخص توده بدنی آنها بالای ۴۰ باشد.
تحت شرایطی اگر شاخص توده بدنی شما بالای ۳۵ باشد و مبتلا به بیماریهای ناشی از چاقی باشید هم کاندیدای مناسبی برای انجام عمل جراحی هستید؛ برای مثال اگر در کنار چاقی، بیماری مثل دیابت، کبد چرب، آرتروز مفاصل، فشارخون و… دارید و دلیل آنها اضافه وزن شماست. اما اگر شاخص توده بدنی شما زیر این عدد است و حدود ۱۰ تا ۲۰ کیلو اضافه وزن دارید بهترین روش برای شما استفاده از رژیم غذایی است .
سریع ترین روش عمل لاغری یا رژیم است؟
سرعت کاهش وزن در انواع عمل لاغری یا رژیم های مختلف با هم فرق میکند اما همانطور که گفته شد بهطور متوسط در جراحیهای لاغری حدود ۶ ماه الی ۲ سال طول میکشد تا بیمار بیشتر اضافهوزن خود را از دست بدهد .
درمورد رژیمهای لاغری بسته به نوع رژیم، ویژگی های بدن افراد و… سرعت کاهش وزن متفاوت است. در نظر داشته باشید منظور از کاهش وزن با رعایت رژیم غذایی و رسیدن به وزن ایدهآل، شرایطی است که طی آن بدن بیمار به مشکل برنخورد و باعث بیماری نشود. چنین رژیم مناسب و استانداردی اینگونه است که بیمار در هفته، نیم الی ۱ کیلو وزن را از دست میدهد، بهعبارتی در۱ ماه ۲ الی ۴ کیلو کاهش وزن خواهد داشت.
پس بهوضوح سرعت کاهش وزن در جراحی لاغری بسیار بیشتر از رژیم غذایی خواهد بود هرچند جراحی لاغری نیز به نوعی با رژیم غذایی مخصوص به خود همراه است.

عمل لاغری یا رژیم، کدامیک بیخطرتر است
هر دو روش عمل لاغری یا رژیم غذایی، اگر بهصورت اصولی و زیر نظر پزشک متخصص انجام شود مطمئن، کم خطر و قابلاعتماد است. اما در برخی موارد خاص برای بعضی عمل های جراحی لاغری عوارض زیر نیز ثبت شده است
- سوءتغذیه و کمبود مواد معدنی
- سندروم دامپینگ
- نشت مواد غذایی از محل بخیه
- برخی مشکلات گوارشی
- انسداد روده
و…
توجه کنید عوارض گفتهشده در موارد بسیار نادری اتفاقافتاده که معمولاً طی آن بیمار توصیههای پزشک را جدی نگرفته و یا در انتخاب پزشک متخصص دقت کافی را به انجام نرساندهاست.

عمل لاغری بهتر است یا رژیم غذایی
همانطور که حتما تاکنون متوجه شدهاید در مورد افراد مختلف روش مناسب برای کاهش وزن، متفاوت است. شما باید با توجه به شاخص توده بدنیتان و نتیجهای که میخواهید از عمل لاغری یا رژیم غذایی بگیرید، یکی از آنها را انتخاب کنید. توجه کنید که هم جراحیهای لاغری و هم رژیمهای غذایی، خود انواع متفاوت دارند و شما باید برای انتخاب هر یک کاملاً تحقیق کرده و به بهترین متخصص مراجعه کنید.
نکته قابلتوجه دیگر آن است که هر دوی این روشها قابل برگشتند و شما ممکن است بعد از انجام آن در صورت رعایت نکردن توصیههای پزشک دوباره دچار اضافه وزن شوید. پس توصیه های پزشک را کاملا جدی بگیرید. امیدواریم این مقاله پاسخگوی سوالات شما باشد. اگر نیاز به مشاوره ی بیشتر داشتید حتما با متخصصان ما تماس بگیرید.
بدون نظر