چالش‌های عمل اسلیو و روزه

عمل اسلیو و روزه
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

هرسال در ماه مبارک رمضان در کنار خانواده‌ام روزه می‌گرفتم. با هم سحر و افطار می‌کردیم. اما امسال که می‌خواهم عمل اسلیو انجام دهم و از مشکلات اضافه‌وزنم خلاص شوم در مورد روزه‌هایم نگرانم چه کاری باید انجام دهم. دوست ندارم از لذت روزه، سحر و افطار در ماه رمضان و در کنار خانواده‌ام محروم شوم. آیا انجام دادن عمل اسلیو و روزه گرفتن با هم ممکن است؟

روزه گرفتن یکی از واجبات در دین اسلام است. همین روزه در شرایطی که به بدن آسیب برساند می‌تواند ممنوع و حرام باشد. بعد از جراحی اسلیو معده بیمار شرایط خاصی را از لحاظ سیستم گوارشی و همچنین از نظر رژیم غذایی دارد. در چه شرایطی بیمار می‌تواند بعد از عمل اسلیو روزه بگیرد؟ بیماری که بعد از عمل اسلیو روزه می‌گیرد چه نکاتی را باید رعایت کند؟ در مواردی که گرفتن روزه مجاز نباشد چه عوارض و مشکلاتی سلامت بیمار را تهدید می‌کنند؟ در این مقاله قصد داریم به عمل اسلیو و روزه بپردازیم.

روزه داری پس از جراحی چاقی
روزه داری پس از جراحی چاقی

عمل اسلیو و روزه

قطعا روزه‌داری ثواب بسیار و فواید زیادی برای سلامتی فرد دارد، البته در صورتی‌که فرد سالم باشد. در وضعیت بعد از عمل اسلیو بدن تحت شرایط خاصی است. به‌طور کلی روزه گرفتن در 6 ماه تا یک سال بعد از عمل به‌شدت منع می‌شود. در ادامه به دلایل منع عمل اسلیو در یک سال بعد از جراحی اسلیو خواهیم پرداخت.

عوارض عمل اسلیو و روزه

عمل اسلیو و روزه
عمل اسلیو و روزه

در سال اول بعد از عمل و بخصوص ۶ ماه اول بعد از عمل لاغری روزه بعد از عمل اسلیو می‌تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد.

در ماه رمضان، شما باید ساعت‌های طولانی از مصرف هرگونه آشامیدنی و خوراکی و مکمل‌های غذایی خودداری کنید و این موضوع می‌تواند برای شما عوارضی به همراه داشته باشد. از جمله عوارضی که عمل اسلیو و روزه می‌تواند همراه داشته باشد، موارد زیر اشاره است:

کمبود آب و خشکی بدن (دهیدراسیون)

افت قند خون

از عوارض جدی و خطرناک کم شدن  آب بدن

افزایش خطر ترومبوآمبولی و افزایش احتمال لخته شدن خون در عروق و افزایش احتمال سکته

عوارض خطرناک افت قند خون

افت هوشیاری ناگهانی

پرت شدن از ارتفاع

حوادث رانندگی ناشی از عدم هوشیاری کافی

چه مدت بعد از عمل اسلیو می‌توان روزه گرفت؟

چنانچه بعد از عمل اسلیو و روزه شرایط زیر را دارا هستید، می‌توانید با رعایت احتیاط روزه بگیرید:

حداقل ۱ سال از عمل اسلیو شما گذشته باشد.

دارای سابقه بیماری خاصی که مانع روزه‌داری شما باشد، نباشید.

حتی بعد از گذشت این مدت نیز هنوز بدن شخصی که عمل اسلیو انجام داده است مثل یک فرد عادی نیست. این فرد باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند و داروهای خاصی را هنوز مصرف نماید. در بخش بعدی به شرایطی که بیمار برای روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده پس از گذشت یک سال باید در نظر داشته باشد و رعایت کند می‌پردازیم.

برای روزه داری پس از جراحی چاقی چه شرایطی را باید رعایت کرد؟

در ارتباط با روزه و عمل اسلیو لازم است بدانید اگر روزه گرفتید به موارد زیر دقت بیش‌تری داشته باشید و آن‌ها راجدی بگیرید.

موارد زیر نتایج کم آبی بدن است:

خشکی دهان، خستگی مفرط، سردرد، ادرار کم، سنگ کلیه، سنگ صفرا، یبوست و …

موارد زیر نتایج افت قند خون است:

خستگی، تعریق، بدخلقی، اختلال در حرکات و راه رفتن، افت هوشیاری

دقت داشته باشید چنانچه روزه بعد از عمل اسلیو گرفتید و در طول روز به عوارضی مثل کم آبی و افت قند خون دچار شدید و در کل روز، شرایط غیر طبیعی و عذاب آوری را تجربه کردید، روزه‌داری به شما توصیه نمی‌شود.

مصرف داروها در هنگام روزه در ماه رمضان چگونه باید باشد

اگر بیش از یک‌سال از عمل اسلیو معده شما گذشته و در کمال سلامت تصمیم به روزه‌داری گرفته‌اید، بخاطر داشته باشید داروهای خود را طبق برنامه زیر مصرف کنید:

داروهای ویتامین و مکمل خود را حتما در زمان افطار میل کنید.

داروهایی را که باید دو بار در روز میل کنید، در دو نوبت افطار و سحر میل کنید.

داروهایی مثل قرص تیرویید را در سحر میل نمایید.

اگر داروی دیگری مثل داروهای قلبی و فشار خون مصرف می‌کنید، در مورد امکان روزه گرفتن با پزشک تحت درمان خود، حتما مشورت کنید.

توصیه‌های متخصصین تغذیه برای روزه و عمل اسلیو

  • افطارتان را با نوشیدن چای کم شکر یا سوپ رقیق آغاز کنید.
  • از خرما به عنوان قند طبیعی استفاده کنید.
  • استفاده از سوپ‌های غلیظ یا چای و نوشیدنی خیلی شیرین، احتمال ایجاد مشکلات گوارشی را افزایش می‌دهد.
  • شروع افطارتان حداقل پانزده دقیقه باشد: آهسته غذا خوردن، باعث افزایش تدریجی قند خون شما می‌شود و به شما کمک می‌کند بتوانید ولع خود را نسبت به خوردن غذای زیاد کنترل کنید.
  • تمام وعده‌های غذایی را یک مرتبه میل نکنید.
  • تغییر حجم معده توسط عمل اسلیو یادتان نرود.
  • یک مرتبه و سریع آب ننوشید.
  • ریز ریز لب و دهان خود را مرطوب نگه دارید.
  • بجای زولبیا و بامیه که با غلظت شکر و چربی بالا تهیه می‌شود، توصیه می‌کنیم به مصرف میوه و سبزیجات روی بیاورید. این امر مانع از ابتلای شما به یبوست می‌شود.
  • به اندازه مناسب پروتئین و لبنیات مصرف کنید.
  • مصرف یک تخم مرغ آب‌پز کامل در روز در تمام سنین اکیدا توصیه می‌شود.
  • به پروتئین‌های گیاهی مثل سویا و لوبیا روی آورید.
  • از مصرف نمک و فلفل و ادویه زیاد پرهیز کنید.
  • فاصله زمانی مناسبی را بین وعده افطار و شام در نظر بگیرید.
  • بعد از افطار فعالیت و نرمش سبکی انجام دهید.
  • برای جلوگیری از ریفلاکس، هرگز بلافاصله بعد از خوردن و آشامیدن دراز نکشید.
  • وعده غذایی سحری، مهم‌ترین وعده ماه رمضان است. فراموش نکنید.
روزه گرفتن بعد از جراحی اسلیو
روزه گرفتن بعد از جراحی اسلیو

روزه نگرفتن بعد از عمل اسلیو حلال یا حرام؟

حکم شرعی روزه بعد از اسلیو معده بستگی به حکم مرجع تقلید و نظر تخصصی پزشک جراح شما دارد. به‌طور کلی از نظر فقهی اگر روزه باعث آسیب به بدن و سلامتی فرد شود حرام است و باید در زمان دیگری قضا شود. در صورتی‌که بیمار پیش از رمضان سال بعد بهبود یافت می‌تواند روزه‌هایش را بگیرد و در صورتی‌که تا سال بعد نتوانست روزه‌هایش را قضا کند باید کفاره مریض بدهد یعنی برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد. (در مورد جزئیات نظر مرجع تقلید خود به رساله‌های توضیح المسائل رجوع کنید). تشخیص این‌که چه زمان روزه‌داری باعث آسیب به بدن فرد می‌شود با پزشک متخصص است.

سخن پایانی

همان‌طور که در این مقاله ذکر شد، برای گرفتن روزه بعد از عمل اسلیو باید شرایطی را در نظر بگیرید. به‌طور کلی از 6 ماه تا یک‌سال پس از جراحی اسلیو گرفتن روزه مجاز نیست و آسیب جدی به بدن وارد می‌کند. بعد از این مدت با رعایت رژیم غذایی صحیح گرفتن روزه برای بیشتر بیماران امکان دارد. اما در هر صورت تصمیم نهایی در این مورد باید توسط پزشک جراح شما گرفته شود. بنابراین برای دریافت جزئیات یک رژیم غذایی مناسب برای شما در هنگام روزه‌داری باید توسط پزشک جراح خود ویزیت شوید. ممکن است نیاز باشد تغییراتی نیز در داروهای شما نیز داده شود.

سؤالات خود را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

    Rate this post

    4 نظر

      • سیناجان عمل بای پس عوارض بیشتری دارد، البته از طرف دیگر، نتایج بهتری برای کاهش وزن خواهد داشت. در حالی که جراحی اسلیو عوارض کمتری دارد، ولی به نسبت بای پس، کاهش وزن کمتری را به دنبال خواهد داشت.

      • دوست عزیز در بلندمدت، جراحی اسلیو عوارض کمتری به نسبت بای پس دارد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *