بررسی پیامدهای عفونت بعد از عمل اسلیو معده و تاثیر آن بر کیفیت زندگی

عفونت بعد از عمل اسلیو معده
مدت زمان مطالعه: 13 دقیقه

جراحی اسلیو معده یکی از روش‌های پرطرفدار برای کاهش وزن و بهبود سلامت افراد مبتلا به چاقی مفرط است. این جراحی، در کنار مزایای چشمگیری که دارد ممکن است با برخی عوارض همراه باشد. یکی از این عوارض که هرچند نادر اما بسیار جدی محسوب می‌شود، عفونت بعد از عمل اسلیو معده است. این مشکل می‌تواند روند بهبودی را مختل کرده و در صورت عدم درمان به‌موقع، عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشد.

برای داشتن یک جراحی موفق و کاهش احتمال بروز عوارض، آگاهی از روش‌های پیشگیری و مراقبت‌های بعد از عمل ضروری است. در ادامه علل ایجاد عفونت، علائم هشداردهنده و راه‌های درمان آن را بررسی خواهیم کرد تا شما با دانش کافی بتوانید دوران نقاهت خود را با خیال آسوده سپری کنید.

انواع عفونت بعد از عمل اسلیو معده

عمل اسلیو معده یکی از رایج‌ترین جراحی‌های کاهش وزن است که می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی در روند لاغری افراد داشته باشد. با این حال، مانند هر جراحی دیگری، این روش نیز ممکن است با برخی عوارض همراه باشد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها عفونت پس از جراحی است.

Infections after surgery are caused by germs. The most common of these include the bacteria Staphylococcus, Streptococcus, and Pseudomonas. Germs can infect a surgical wound through various forms of contact, such as from the touch of a contaminated caregiver or surgical instrument, through germs in the air, or through germs that are already on or in your body and then spread into the wound.

عفونت‌ها بعد از جراحی توسط میکروب‌ها ایجاد می‌شوند. رایج‌ترین این میکروب‌ها شامل باکتری‌های استافیلوکوکوس، استرپتوکوکوس و پسودوموناس هستند. میکروب‌ها می‌توانند از طریق انواع تماس‌ها به زخم جراحی وارد شوند، مانند تماس با یک فرد مراقب آلوده یا ابزار جراحی آلوده، از طریق میکروب‌های موجود در هوا، یا از طریق میکروب‌هایی که قبلاً روی بدن شما یا در آن وجود دارند و سپس به زخم منتقل می‌شوند.

منبع: hopkinsmedicine.org

عفونت می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، اما رعایت دقیق اصول جراحی و مراقبت‌های پس از عمل نقش مهمی در جلوگیری از آن دارد. در صورت بی‌توجهی، عفونت نه‌تنها بهبودی بیمار را به تأخیر می‌اندازد، بلکه ممکن است تهدیدی جدی برای سلامتی او باشد. در این مقاله، به بررسی انواع عفونت‌های پس از جراحی اسلیو معده و محل بروز آن‌ها در بدن می‌پردازیم.

عفونت بعد از عمل اسلیو معده
با ضدعفونی‌کردن محل زخم، از بروز عفونت جلوگیری کنید.

1- عفونت برشی

یکی از محل‌های پیدایش عفونت پس‌ از جراحی لاغری، محل برش‌های جراحی است. اگر در طی جراحی از دستگاه لاپاراسکوپی استفاده شود و جراح دقت کافی در استفاده از این دستگاه را نداشته باشد، می‌تواند به‌ بدن آسیب زده و جداره معده را پاره کند. این آسیب منجر به‌بروز عفونت در محل برش می‌شود. عدم رعایت بهداشت، عوامل محیطی و حساسیت بدن به بخیه‌ها می‌تواند از علت‌های پیدایش این عفونت باشند.

2- عفونت داخلی

عفونت اعضای داخلی بدن پس از اسلیو معده یک عارضه رایج است که در داخل شکم رخ می‌دهد و اعضایی مثل کبد را درگیر می‌کند. علت بروز این عفونت نشست مواد معده به‌ داخل حفره شکمی، آسیب‌دیدن اعضای بدن و واردشدن باکتری به بدن است.

3- عفونت نشست آناستوموز

اگر ترشحات عفونی از داخل دستگاه گوارش به خارج آن دیده شود معمولا نشانه عفونت نشست آناستوموز است. این ترشحات نشتی هستند که در اعضای داخلی شکم به‌خصوص جاهایی که برش و پیوند خورده‌اند، اتفاق می‌افتد. محل پیوند روده‌به‌روده، روده‌به‌معده و محل اتصال برش‌های معده به‌یک‌دیگر ممکن‌ست دچار عفونت پس از اسلیو شوند.

4- عفونت سیستم تناسلی

هنگامی که بیمار برای جراحی بستری می‌شود، از سوند برای مراقبت‌های ویژه حین عمل استفاده می‌شود. ممکن‌ست پس‌از جراحی بیمار به‌دلیل استفاده از سوند دچار عفونت در دستگاه ادراری شود. البته کاهش مصرف مایعات پس از جراحی می‌تواند در بروز این مشکل تاثیر داشته باشد.

5- عفونت ریوی

ممکن‌ست برای انجام جراحی بر روی بعضی از بیماران از بی‌هوشی عمومی استفاده شود. بی‌هوش‌بودن به‌صورت طولانی می‌تواند فعالیت ریه‌ها را کاهش داد و منجر به این شود که فرد به عفونت ریه یا ذات‌الریه مبتلا شود.

6- عفونت خونی

عفونت خونی یک وضعیت خطرناک از عفونت بعد از عمل اسلیو معده است که می‌تواند در جریان خون ایجاد شود و حتی کل بدن را درگیر کند.

عفونت پس از جراحی چاقی
علل ایجاد عفونت بعد از جراحی اسلیو

علل ایجاد عفونت بعد از جراحی اسلیو

عفونت بعد از جراحی اسلیو معده می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. اگرچه انجام این عمل توسط یک تیم پزشکی مجرب، رعایت دقیق نکات ایمنی و انجام کامل دستورات پزشک می‌تواند خطر عفونت را به حداقل برساند، اما همچنان احتمال بروز آن وجود دارد. فرقی ندارد که جراحی اسلیو معده با چه روشی انجام شود؛ همیشه احتمال خطر عفونت وجود دارد. در ادامه همراه ما باشید تا بررسی کنیم چه عواملی می‌توانند زمینه‌ساز این مشکل شوند.

1- نشتی معده

از شایع‌ترین علت‌های به‌وجود آمدن عفونت پس از اسلیو، نشتی از محل بخیه معده است. اگر جراح تکنیک‌های بخیه را به‌طور صحیح اجرا نکرده باشد، احتمال ایجاد بازشدن منگنه‌ها یا بخیه‌‌ها وجود دارد. بازشدن بخیه‌ها باعث انتقال محتویات معده به داخل حفره شکمی می‌شود که در نهایت منجر به‌بروز عفونت خواهد شد. نشتی بخیه‌ها می‌تواند مشکلاتی دیگر مثل آبسه شکمی و عفونت پرده شکمی را ایجاد کند.

2- عدم رعایت بهداشت

رعایت بهداشت زخم‌ها پس‌ از اسلیو بسیار مهم است. اگر دستورات بهداشتی به‌درستی انجام نشود می‌تواند باعث آلودگی و رشد باکتری‌ها در محل زخم شود. تماس دست‌های ضدعفونی نشده با زخم، پانسمان نامناسب و پوشیدن لباس‌های آلوده می‌توانند از علت‌های عفونت بعد از جراحی اسلیو باشند.

3- ضعیف‌بودن سیستم ایمنی

افرادی که دارای بیماری‌های مزمن مثل دیابت، بیماری‌های کلیوی و قلبی هستند یا داروهایی مصرف می‌کنند که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود، در معرض خطر عفونت پس از جراحی چاقی هستند.

4- عدم مصرف صحیح داروها

پزشک معالج برای جلوگیری از درد و عوارض جراحی برای بیمار داروهایی را تجویز می‌کند که می‌تواند تا حد زیادی خطر بروز عوارضی مثل عفونت را کاهش دهد. اگر بیمار این داورها را به‌طور کامل مصرف نکند در معرض خطر عفونت است.

عفونت بعد از عمل اسلیو معده
اسلیو معده با توجه به تغییراتی که در بدن ایجاد می‌کند عوارضی هم دارد

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد عوارض جراحی اسلیو معده کسب کنید، می‌توانید مقاله زیر را بخوانید تا پاسخ سوالات‌تان را پیدا کرده و اطلاعاتی مفید در اختیارتان قرار بگیرید.

عوارض عمل اسلیو معده

5- عدم تحرک کافی

استراحت بیش ازحد پس از جراحی اسیلو باعث جمع‌شدن ترشحات در ریه یا بروز عفونت در دستگاه تناسلی خواهد شد. همچنین تحرک نداشتن به‌اندازه کافی باعث می‌شود سرعت جریان خون کاهش یابد و اکسیژن به بافت‌های جراحی شده نرسد. این موضوع می‌تواند این بافت‌ها به محل مناسبی برای تجمع باکتری‌ها تبدیل کند.

6- داشتن رژیم غذایی نامناسب

پیروی‌ نکردن از رژیم مناسب پس از جراحی اسلیو می‌تواند باعث بروز عوارضی مثل عفونت شود. مصرف غذاهای سنگین و چرب به معده تازه جراحی شده آسیب می‌رساند. باید در دوران نقاهت به‌اندازه کافی مایعات مصرف کرد تا بدن هیدراته بماند تا از عفونت‌های ادراری پیش‌گیری کرد.

7- عدم رعایت دستورات بهداشتی حین جراحی

اگر در حین جراحی اسلیو، پزشک از تجهیزات استریل نشده استفاده کند باعث می‌شود باکتری‌ها و ویروس‌ها به بدن وارد شوند و منجر به عفونت در بدن می‌شوند.

8- انجام نشدن صحیح تکنیک‌های جراحی

اگر حین جراحی پزشک تکنیک اسلیو معده را به‌طور صحیح انجام ندهد باعث پارگی معده، آسیب به اندام‌های داخلی و پارگی در سایر بافت‌های بدن می‌شود. این موضوع می‌تواند باعث بروز عفونت بعد از عمل اسلیو معده شود.

9- مصرف الکل و سیگار

مصرف نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات می‌توانند بر بهبود زخم‌های جراحی اثر منفی گذاشته و باعث بروز عوارضی مثل عفونت پس از اسلیو شوند.

10- سن بالا

کسانی که در سنین بالا جراحی اسلیو معده انجام می‌دهند به‌دلیل ضعف جسمانی و عملکرد ضعیف سیستم امینی بدن بیشتر در معرض عفونت هستند.

عفونت بعد از عمل اسلیو معده
با ترک سیگار از بروز عفونت بعد از عمل جلوگیری کنید.

نشانه‌های عفونت بعد از عمل اسلیو معده

اگر اسلیو معده انجام داده‌اید و دچار بیشتر نشانه‌های زیر بودید حتما آن‌ها را جدی گرفته و در اولین فرصت به پزشک معالج‌تان مراجعه کنید. این علائم اگر جدی گرفته نشوند می‌توانند شدیدتر شده و تهدیدی برای سلامتی شمرده می‌شوند.

  • از اولین علائم عفونت بعد از جراحی اسلیو تب است که می‌تواند شدت زیادی داشته باشد و با علائم دیگری مثل عرق‌کردن و لرز همراه است.
  • ممکن‌ست فرد در ناحیه جراحی شده دردی شدید و مداوم داشته باشد. افزایش درد نشانه شدت عفونت است.
  • اگر در محل جراحی ورم و قرمزی شدید بیش ‌از دو سانتی‌متر در پوست دیده شود می‌تواند نشانه‌ عفونت پس از جراحی باشد.
  • از نشانه‌های شایع عفونت پس‌ از جراحی، خروج چرک بدبو و زرد رنگ یا سبز رنگ از محل بخیه‌ها است.
  • ضعیف‌شدن سیستم ایمنی بدن، خستگی، ضعف دائمی و کاهش اشتها همگی از نشانه‌های عفونت پس از عمل اسلیو هستند.
  • عفونت می‌تواند بر دستگاه تنفسی تاثیر منفی بگذارد و موجب تنگی نفس یا سرفه شود.
  • اسهال، یبوست شدید، تهوع طولانی مدت و استفراغ مکرر که بهبود پیدا نمی‌کنند نشانه‌های خطرناکی از عفونت هستند.
  • تپش قلب شدید به صورت ناگهانی از علائم عفونت است. در این حالت بدن در حال مبارزه با عفونت است به‌همین دلیل ضربان قلب افزایش پیدا می‌کند. اگر تپش قلب همراه با درد شدید در ناحیه پشت و گردن باشد ممکن‌ست نشانه‌ای از عفونت در محل بخیه‌ها باشد.
  • سوزش ادرار، تکرر ادرار و درد پایین از نشانه‌های عفونت دستگاه ادراری پس از عمل اسلیو است.
عفونت پس از جراحی چاقی
چگونه از عفونت بعد از جراحی اسلیو جلوگیری کنم؟

چگونه از عفونت بعد از جراحی اسلیو جلوگیری کنم؟

اگر قصد انجام جراحی اسلیو معده را دارید یا به‌تازگی این عمل را پشت سر گذاشته‌اید، بهتر است با نکات مهم پیشگیری از عفونت آشنا شوید. رعایت این توصیه‌ها می‌توانند از بروز مشکلات جلوگیری کرده و دوران نقاهت راحت‌تری را برای شما رقم بزنند.

1- انتخاب پزشک باتجربه

انتخاب پزشک در انجام جراحی اسلیو معده بسیار مهم است. یک پزشک کاربلد برای مهار عوارض و عفونت قبل از جراحی برای بیمار آنتی‌بیوتیک‌های مناسب تجویز کرده و در حین جراحی از ابزار استریل‌شده استفاده می‌کند، نهایت دقت را به‌خرج می‌دهد تا هیچ بافت و اندامی آسیب نبیند در نهایت دقت برش‌های جراحی را بخیه می‌زند.

اگر قصد انجام جراحی اسلیو معده را دارید، انتخاب یک جراح باتجربه و متخصص از مهم‌ترین گام‌ها برای رسیدن به نتیجه‌ای موفق و بدون عوارض است.

دکتر محمود حیدری، فوق‌تخصص جراحی چاقی، با بیش از ۳۰۰۰ عمل موفق در زمینه جراحی‌های لاغری، می‌تواند شما را در مسیر دستیابی به تناسب اندام ایده‌آل همراهی کند. با بهره‌گیری از دانش و تجربه گسترده، ایشان جراحی را با بالاترین دقت انجام داده و ریسک عوارض را به حداقل می‌رسانند. اگر در مورد شرایط جراحی، مراقبت‌های قبل و بعد از عمل یا عوارض احتمالی سوالی دارید، می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید و مشاوره‌ای کامل دریافت کنید.

09923631169

2- داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب

یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند از عوارض اسلیو معده جلوگیری کرده و دوره نقاهت خوبی را برای بیمار ایجاد کند. مصرف پروتئین‌ها مثل ماهی، ویتامین‌ها مثل میوه‌ها، مواد معدنی و فیبر می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود بافت‌های آسیب دیده کمک کند. در این دوران توصیه می‌شود که آب به‌اندازه کافی مصرف شود و از مصرف هرگونه غذا و تنقلات ناسالم پرهیز شود. در یک رژیم غذایی سالم وعده‌ها به‌صورت کوچک و مکرر مصرف می‌شوند تا به معده فشار وارد نشود و هضم غذا برایش آسان باشد.

عفونت بعد از عمل اسلیو معده
در صورت مشاهده نشانه‌های عفونت بعد از جراحی اسلیو حتما با پزشک خود تماس بگیرید

3- رعایت بهداشت

برای جلوگیری از ابتلا به عفونت بعد از جراحی اسلیو توصیه می‌شود بهداشت را به‌طور کامل رعایت شود. شستن دست‌ها، استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده، تمیز نگه‌داشتن زخم‌ها و تعویض مرتب پانسمان همه از بروز عفونت جلوگیری می‌کنند.

4- پیاده‌روی

قدم‌زدن آهسته می‌تواند تا حد زیادی از بروز این عفونت‌ها جلوگیری کرده و باعث بهبود سریع‌تر زخم‌ها شود. با پیاده‌روی از لخته‌شدن خون می‌توان پیش‌گیری کرد و با افزایش گردش خون خطر بروز عفونت کاهش پیدا می‌کند.

5- ویزیت‌های منظم

بعد از جراحی اسلیو معده شما باید به‌طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید تا پزشک وضعیت سلامتی بدن را بررسی کرده و مطمئن شود خطری نتایج عمل را مختل نمی‌کند.

6- انجام دستورات پزشک

برای گرفتن نتایج دلخواه از اسلیو باید موبه‌مو به دستورات پزشک عمل کرد. انجام صحیح مراقبت‌های پس‌از جراحی و مصرف به‌موقع داروها می‌تواند از بروز هر گونه خطری جلوگیری کند.

7- ترک مصرف سیگار و الکل

با ترک مصرف سیگار و الکل می‌توان نتایج بهتری از اسلیو معده گرفت و از خطر عفونت پس از جراحی پیش‌گیری کرد.

راه‌های درمان عفونت بعد از عمل اسلیو معده

اگر پس از عمل اسلیو معده علائم عفونت را مشاهده کردید، حتماً در اولین فرصت به پزشک معالج خود مراجعه کنید. عفونت می‌تواند یک تهدید جدی برای سلامتی باشد، بنابراین از هرگونه خوددرمانی خودداری کرده و تنها دستورات پزشک را دنبال کنید. پزشک ممکن است داروهایی برای کاهش عفونت در بدن شما تجویز کند اما اگر بدن به درمان‌های اولیه پاسخ ندهد، احتمال بستری شدن در بیمارستان و دریافت مراقبت‌های ویژه وجود خواهد داشت. رسیدگی سریع و اصولی به این مشکل از بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری می‌کند.

عفونت بعد از جراحی اسلیو
درمان عفونت بعد از جراحی اسلیو

دانستیم که

عفونت بعد از عمل اسلیو معده یک عارضه نادر اما جدی است که در صورت بروز، نیاز به مراقبت فوری دارد. در این مطلب تلاش کردیم به‌طور کامل این عارضه را بررسی کرده و راه‌های درمان آن را توضیح دهیم. اگر علائمی از عفونت مشاهده کردید، آرامش خود را حفظ کنید و از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید. در چنین شرایطی مهم‌ترین اقدام اطلاع‌رسانی سریع به پزشک جراح است تا درمان مناسب را دریافت کنید.

بهترین راه مقابله با عفونت، پیشگیری است. با رعایت اصولی مانند تغذیه سالم، مصرف منظم داروهای تجویز‌شده و مراجعه به پزشک برای معاینات دوره‌ای، می‌توان دوران نقاهت را بدون مشکل و با خیال راحت سپری کرد.

برای مطالعه بیشتر شما

Is a Wound Healing or Infected? How to Tell and What You Can Do

Surgical Site Infections

Infected wounds

Rate this post

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *