همه چیز درباره ی خطرات عمل بای پس معده که باید بدانید

خطرات عمل بای پس معده
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

همه چیز درباره ی خطرات عمل بای پس معده و مزایای آن

امروزه، افزایش وزن و چاقی و به تبع آن بیماری هایی نظیر دیابت و فشار خون، یکی از مشکلات بسیار شایع در جهان مدرن محسوب می‌شود. برای درمان چاقی و کنترل وزن روش های بسیاری وجود دارد که قطعا رژیم غذایی سالم و فعالیت فیزیکی از بهترین روش های ممکن است اما برای کسانی که به هر دلیل نمی‌توانند از این طریق وزن کم کنند، جراحی های مختلفی وجود دارد که عمل بای پس معده یکی از آن هاست.از مزایای عمده این عمل آن است که فرد، نسبتا سریع وزن خود را از دست می‌دهد و عموما دوباره به حال قبل بر نمی‌گردد. این عمل همچنین مشکلات مرتبط با چاقی مثل دیابت و… را هم در حد زیادی درمان می‌کند. اما خطرات عمل بای پس معده چیست؟

درکنار تمامی مزایایی که نمیتوان از آن ها چشم پوشی کرد در این مقاله سعی کردیم معایب عمل بای پس معده را نیز بررسی کنیم تا بتوانید در هنگام عمل این موارد را هم مد نظر داشته باشید. تلاش بر این است که با ذکر عوارض بای پس معده و راه حل جلوگیری از آن، عمل موفق تری را پیش رو داشته باشید.

عمل بای پس معده چیست

 

عمل بای پس معده چیست و چگونه انجام می‌شود؟

عمل بای پس معده یک عمل لاغری بسیار محبوب است که هدف از آن تغییر حجم معده و در نتیجه محدود کردن کالری مصرفی است.
در این عمل ابتدا، قسمت بالایی معده را برش می‌زنند و بخش کوچکی از آن را می‌بندند. در واقع این قسمت کوچک معده را به هم می‌دوزند تا کیسه ی کوچکی هم حجم با یک گردو درست کنند. این کیسه کوچک حدودا می‌تواند ۳۰ گرم غذا در خود جای دهد که از ظرفیت معده ی معمولی بسیار کمتر است.
در مرحله ی بعد، پزشک متخصص سراغ روده میرود و قسمتی از روده ی کوچک را برش زده و آن قسمت را به کیسه ی کوچک معده که در مرحله ی قبل ایجاد شده بود متصل می‌کند. این کار باعث کوچک شدن روده می‌شود و فایده ی آن در این است که جذب غذا کاهش یافته و به کاهش وزن کمک میکند. برخی خطرات عمل بای پس معده هم از همین نکته ناشی میشود.
در این عمل، فرد زود تر احساس سیری می‌کند و مقدار غذای کمتری جذب بدن او می‌شود و به این ترتیب سریعا به وزن ایده آل می‌رسد.

تعریف چاقی
مطالعه مطلب
خطرات عمل بای پس معده
خطرات عمل بای پس معده چیست

عمل بای پس معده برای چه کسانی مناسب است؟

الف – افرادی که BMI یا شاخص توده بدنی آن ها بیش از ۴۰ باشد. یعنی تقریبا بیش از ۱۰۰ کیلوگرم افزایش وزن داشته باشند.

ب – افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بین ۳۵ تا ۴۰ باشد اما از بیماری های مرتبط با چاقی نظیر دیابت نوع دو یا فشار خون رنج میکشند یا به هر دلیلی نمی‌توانند با فعالیت های ورزشی و رژیم غذایی وزن خود را کم کنند.
برای مثال تحقیقات نشان داده اند عمل بای پس معده حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد، بیماری دیابت را بهبود می‌بخشد و باعث کاهش مرگ و میر می‌شود.

خطرات عمل بای پس معده

مشکلات مربوط به دوره ی نقاهت

همانطور که اشاره شد این عمل، روش بسیار موثری برای کاهش وزن سریع و درمان چاقی و بیماری های ناشی از آن است. با در نظر گرفتن مزایای بسیار این عمل، در این قسمت  معایب عمل بای پس معده را نیز بررسی خواهیم کرد که بهتر است قبل از انجام عمل کاملا راجع به آن مطلع باشید چون برگرداندن عمل بای پس تقریبا ممکن نیست.

۱. قبل از هر چیز توجه کنید که دوره ی نقاهت این عمل حدود ۲ سال طول می‌کشد و در این مدت شما به چکاپ و مراقبت های پزشکی نیاز دارید.

۲. گفتیم در این روش، معده و روده کوچک می‌شود و به این ترتیب غذایی که جذب بدن میشود کاهش می‌یابد. نکته قابل توجه این است که این کار همچنین باعث کاهش جذب مواد مورد نیاز بدن مثل ویتامین ها کلسیم و آهن خواهد شد و باعث بروز خطرات عمل بای پس معده خواهد شد . برای جبران این مشکل، پزشک برای شما مکمل های ویتامینی و دیگر مکمل ها را تجویز خواهد کرد.

۳.از آن جا که بعد از عمل سیستم ایمنی بدن مقاومت کمتری  خواهد داشت، رژیم غذایی بیمار تغییر می‌کند و مناسب با احتیاجات بدن طراحی میشود.

۴. از بزرگ ترین خطرات بعد از عمل بای پس معده می‌توان به این مورد اشاره کرد که در صورتی که مکمل های غذایی مصرف نشود و یا رژیم غذایی دنبال نشود، بیمار دچار سوء تغزیه خواهد شد. پس حتما مراقبت های بعد از عمل را جدی بگیرید.

جراحی پلیسه معده (پلیکاسیون معده) | کاندیدای مناسب آن
مطالعه مطلب

مشکلات مربوط به عمل جراحی

۱. یکی از خطرات بعد از عمل بای پس این است که ممکن است بر اثر این عمل، دچار عفونت زخم جراحی شوید. برای جلوگیری از این مشکل پزشک آنتی بیوتیک های مناسبی را برای شما تجویز خواهد کرد که حتما باید مصرف شود‌.
۲. اگر جراحی توسط پزشک توانمند و به درستی انجام نشود ممکن است دچارنشتی معده بعد از عمل بای‌ پس شوید.
برای جلوگیری از نشتی معده بعد از عمل بای پس حتما قبل از جراحی راجع به پزشک و بیمارستان مورد نظر مطمئن شوید. این مورد یکی از مهم ترین خطرات عمل بای پس معده به شمار می‌رود.
۳. یک خطر عمل بای پس که در هر جراحی ممکن است رخ دهد این است که ممکن است به داروهای بیهوشی الرژی داشته باشید.
۴.از دیگر خطرات عمل بای پس معده این است که گاها برخی افراد دچار تهوع و استفراغ می‌شوند.
۵. این عمل ممکن است گاهاً باعث زخم های گوارشی شود.

هر چند عوارض بای پس معده ممکن است آزار دهنده باشد اما به راحتی و با انجام مراقبت های لازم و مصرف دارو های تجویزی می‌توان از بسیاری از آن ها جلوگیری کرد.

 

چه مواقعی عمل بای پس معده موفقیت آمیز نیست

آیا ممکن است عمل بای پس معده موفقیت آمیز نباشد؟

اگر بیمار به توصیه های پزشک عمل نکند و به طور مثال از غذا های پر کالری زیادی استفاده کند، ممکن است آن طور که باید کاهش وزن نداشته باشد و یا مجددا بعد از کاهش وزن دچار اضافه وزن شود.
در نظر داشته باشید که اگر بعد از عمل جراحی به رژیم غذایی و مراقبت های تجویز شده توجه نشود، این عمل خود به تنهایی روش کمک کننده ای برای کاهش وزن نخواهد بود و حتی خطرات عمل بای پس معده گریبانگیرتان خواهد شد.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم یاد آور شویم که نباید انتظار غیر واقع بینانه ای از عمل جراحی داشته باشید. قرار نیست بلافاصله بعد از عمل، اندام شما به اندام یک ورزشکار حرفه ای تبدیل شود. این عمل هم مثل سایر عمل های جراحی ممکن است معایبی داشته باشد که با مراقبت های پزشکی و توجه به دارو های تجویز شده می‌توان آن ها را به حداقل رساند. مهم است که با اطلاع کامل از معایب، عملتان را انتخاب کنید و به برگرداندن عمل بای پس فکر نکنید. در ادامه همچنین چند خطر عمل بای پس و راه مقابله با آن را هم ذکر کردیم به این امید که جراحی شما هر چه بیشتر موفقیت آمیز باشد. البته باز هم بهتر است قبل از عمل با پزشک متخصص مشورت کنید. تجربه ی شما و اطرافیانتان از خطرات عمل بای پس معده  چه بوده است؟ با ما در میان بگذارید.

Rate this post

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات