انواع بیماری های چاقی چیست؟ – پیشگیری و درمان

بیماری های ناشی از چاقی

چاقی اصطلاحی است که به معنای داشتن شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بالاتر است. از جمله بیماری های چاقی شامل:

بیماری قلبی و سکته مغزی
فشار خون بالا
دیابت
برخی از سرطان ها
بیماری کیسه صفرا و سنگ صفرا
آرتروز
نقرس

و…

مشکلات تنفسی مانند آپنه خواب (هنگامی که فرد برای مدت کوتاهی نفس خود را در هنگام خواب متوقف می کند) و آسم
همه افراد چاق این مشکلات را ندارند. اگر سابقه خانوادگی یکی از این موارد را داشته باشید ، خطر آن  افزایش می یابد.

بیماری های ناشی از چاقی:

اگر به شاخص توده بدنی (BMI) توجه نشود و فرد دچار چاقی باشد ممکن است دچار بیمارهای جبران ناپذیری بشود  که حیات فرد را به خطر می اندازد برای درمان چاقی به سرعت باید اقدام شود و در صورت بی توجهی به آن بیماری های موجود تشدید خواهد شد.

بیماری قلبی و سکته مغزی

وزن اضافی باعث می شود که فشار خون بالا و کلسترول بالا داشته باشید. هر دو حالت بیماری قلبی یا سکته را بیشتر احتمال می دهد.

خبر خوب این است که کاهش وزن کمی می تواند احتمال ابتلا به بیماری های چاقی را کاهش دهد. کاهش وزن حتی بیشتر باعث کاهش خطر می شود.

دیابت نوع دو

بیشتر افرادی که دیابت نوع 2 دارند ، دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. با کاهش وزن ، داشتن یک رژیم غذایی متعادل ، خواب کافی و ورزش بیشتر می توانید خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهید.

اگر به دیابت نوع دو مبتلا هستید ، کاهش وزن و فعالیت بدنی بیشتر می تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند. فعال تر شدن ممکن است نیاز شما به داروهای دیابت را نیز کاهش دهد.

سرطان

سرطان های روده بزرگ ، پستان (بعد از یائسگی) ، آندومتر (پوشش رحم) ، کلیه و مری با بیماری های چاقی ارتباط دارند. برخی مطالعات همچنین ارتباط بین چاقی و سرطان های کیسه صفرا ، تخمدان ها و لوزالمعده را گزارش کرده اند.

بیماری کیسه صفرا

در صورت اضافه وزن بیماری های چاقی مانند، کیسه صفرا و سنگ صفرا بیشتر دیده می شود.از قضا ، خود کاهش وزن ، به ویژه کاهش سریع وزن یا کاهش مقدار زیادی از وزن ، می تواند شما را دچار سنگ صفرا کند. کاهش وزن با سرعت حدود 1 پوند در هفته احتمال ایجاد سنگ صفرا کمتر است.

بیماری روانی

چاقی بر سلامت روان اثرات مخربی دارد. هر شرایط به طور مداوم وضعیت دیگری را تشدید می کند ، که به نوبه خود فقط یک چرخه معیوب ایجاد می کند. این امر تعیین اینکه کدام بیماری در ابتدا وجود داشته باشد دشوار می شود ، که همچنین وضعیت کلی را بدتر می کند.

از جمله آثار چاقی بر سلامت روان می توان به بیماری هایی مانند: افسردگی، استرس ،تشویش ، عدم پذیرش خود ، عصبانیت و… اشاره نمود.

    5/5 - (1 امتیاز)

    بدون نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جدیدترین مقالات