استرس چیست؟_ تاثیر آن بر چاقی

استرس و چاقی

استرس چیست؟

استرس نشان دهنده پاسخ فرد به شرایط محیطی است. ارگانیسم ها از طریق شبکه های پاراسمپاتیک به استرس پاسخ می دهند. استرس را می توان در فشارهای حاد و مزمن دسته بندی کرد. استرس از نظر چاقی ضعیف شناخته می شود.

رابطه استرس و چاقی:

استرس مزمن می تواند منجر به “راحت غذا خوردن” شود . اغلب این نوع استرس شامل پرخوری غذاهایی است که دارای چربی ، قند و کالری زیادی هستند.همچنین به نوبه خود می تواند منجر به افزایش وزن شود.در حالی که استرس کوتاه مدت باعث می شود فرد اشتهای خود را از دست بدهد ، اما استرس مزمن می تواند نتیجه عکس داشته باشد.

چگونه استرس موجب چاقی می شود؟

استرس در کوتاه مدت باعث می شود مغز هورمون سرکوب کننده اشتها (به نام هورمون آزاد کننده کورتیکوتروفین) تولید کند. سیگنالهایی نیز به غدد فوق کلیه ارسال می شوند که باعث تولید آدرنالین در آنها می شوند ، که به عنوان بخشی از پاسخ جنگ یا پرواز به طور موقت هرگونه تمایل به غذا خوردن را از بین می برد.

از طرف دیگر ، استرس مداوم باعث ترشح هورمونی به نام کورتیزول می شود. این هورمون اشتهای فرد را افزایش می دهد و اگر استرس از بین نرود ، سطح کورتیزول و اشتها افزایش می یابد.

 

استرس

هورمون محیطی گرلین نقش اساسی در استرس ، احساسات و روند غذا خوردن دارد . غلظت های گرلین و لپتین با عوامل استرس بین فردی مرتبط با افزایش وزن و چاقی در ارتباط بوده است .

تجمع چربی در بافت چربی احشایی اطراف کمر به عنوان علامت ناسازگاری در معرض استرس محیطی مزمن قلمداد می شود. استرس می تواند منجر به بی نظمی در هموستاز و چاقی شود .

استرس چگونه آغاز می شود؟

با تمرکز بر کورتیزول ، یکی از اصلی ترین هورمون ها در واکنش استرس بیولوژیکی. کورتیزول ، هورمون گلوکوکورتیکوئید شناخته شده است که باعث توزیع مجدد بافت چربی سفید در ناحیه شکم می شود و علاوه بر این اشتها را با ترجیح به غذای پرانرژی (“غذای راحت”) افزایش می دهد . بیمارانی که به طور مزمن در معرض سطح بالایی از گلوکوکورتیکوئیدها هستند ، مانند سندرم کوشینگ یا هنگام استفاده از دوزهای بالای GC برونزا ، دچار چاقی شکمی ، سندرم متابولیک  و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شوند.

جایگاه استرس در زندگی کنونی :

استرس ، هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی ، می تواند بخشی از زندگی باشد که هر فردی تا حدی تجربه خواهد کرد. گلدشتین استرس را به عنوان شرایطی توصیف می کند که در آن انتظارات ، چه از نظر ژنتیکی برنامه ریزی شده ، چه با یادگیری قبلی ایجاد شده و چه از شرایط ناشی می شوند ، با برداشت های فعلی یا پیش بینی شده از محیط داخلی یا خارجی مطابقت ندارند.

این عدم تطابق بین آنچه مشاهده یا حس می شود و آنچه انتظار می رود یا برنامه ریزی شده است پاسخ های الگوی جبرانی را برمی انگیزد. این مجموعه پاسخها به طور کلی “پاسخ استرس” نامیده می شود و در مورد فشار روانی اعمال می شود. از نظر بیولوژیکی ، انواع دیگر استرس زا نیز وجود دارد ، مانند کمبود خواب ، درد ، التهاب یا استفاده از گلوکوکورتیکوئیدهای برون زا ، که همگی می توانند پاسخ استرس را در سطح سلولی ایجاد کنند.

درمان استرس ناشی از چاقی:

درمان های معمول اضافه وزن و چاقی شامل کاهش وزن از طریق تغییر رژیم غذایی ، تحرک بیشتر از نظر جسمی و ایجاد تغییرات دیگر در عادت های معمول شما است. برنامه های کنترل وزن ممکن است به برخی از افراد کمک کند تا وزن کم کنند و یا وزن خود را از دست ندهند.

برخی از افراد مبتلا به چاقی قادر به کاهش وزن کافی برای بهبود سلامت خود نیستند و یا نمی توانند وزن خود را دوباره بدست آورند. در چنین مواردی ، پزشک ممکن است درمان های دیگری از جمله داروهای کاهش وزن ، دستگاه های کاهش وزن یا جراحی چاقی را اضافه کند.

استرس و چاقی

متخصصان توصیه می کنند در 6 ماه اول درمان 5 تا 10 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید.  به شما کمک می کند شانس ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با اضافه وزن و چاقی را کاهش دهید
مشکلات سلامتی مرتبط با اضافه وزن و چاقی مانند فشار خون و سطح کلسترول بالا را بهبود ببخشید

برنامه غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم

پیروی از یک برنامه غذایی با کالری کمتر اغلب اولین قدم در تلاش برای درمان چاقی است. افرادی که دارای اضافه وزن هستند و یا چاقی دارند نیز باید شروع به فعالیت منظم بدنی با شروع برنامه غذایی سالم خود کنند. فعال بودن ممکن است به شما در استفاده از کالری کمک کند. فعالیت بدنی منظم ممکن است به شما در داشتن وزن سالم کمک کند. در مورد تغذیه سالم و فعالیت بدنی برای کاهش یا حفظ وزن بیشتر بدانید.

باخانواده در بیرون از خانه قدم بزنید

وقتی با تغذیه سالم همراه باشد ، فعالیت بدنی منظم به شما در کاهش وزن و وزن سالم کمک می کند.

تغییر عادت های شما

با یک برنامه ، تلاش ، پشتیبانی منظم و صبر ، ممکن است بتوانید لاغر شوید و سلامتی خود را بهبود ببخشید.

    Rate this post

    بدون نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جدیدترین مقالات