با برخی از مهم ترین عوارض عمل اسلیو معده آشنا شوید

عوارض عمل اسلیو معده

مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه

عمل اسلیو چیست؟

امروزه چاقی مفرط گریبان گیر عده ی زیادی از انسان ها شده است. مشکلی که نه تنها بر زیبایی و تناسب اندام فرد تاثیر منفی دارد بلکه عامل ایجاد بیماری های فراوان دیگری خواهد شد. بهترین راه حل درمان چاقی مفرط عمل جراحی لاغری است. یکی از انواع پیشرو جراحی لاغری در دنیا ، عمل اسلیو معده است. این عمل به عنوان رایج ترین عمل جراحی لاغری بصورت لاپاراسکوپی در سراسر جهان محسوب می شود. عوارض عمل اسلیو معده نیز نسبت به انواع دیگر عمل های لاغری کمترند. در ادامه با چگونگی عملکرد عمل اسلیو معده آشنا خواهید شد.

عمل اسلیو چه تغییری بر روی معده ایجاد می کند؟

معده ی انسان تا 2679 گرم غذا را می تواند در خود جای دهد. ( البته این قابلیت فرد به فرد متفاوت است. ) با انجام عمل اسلیو معده حدود 80 تا 90 درصد معده برداشته شده و چیزی حدود 1/0 معده قبلی باقی می ماند. معده ی جدید فقط 56 گرم غذا را در خود جای می دهد. بنابراین واضح است که این عمل براحتی فرد چاق را در مدت نسبتا کوتاهی لاغر می کند چرا که معده جدید بسیار کوچکتر شده و بخش عمده آن که باعث ترشح هورمون گرلین است (هورمون اشتها) برداشته شده است و فرد زودتر احساس سیری می کند.

عمل اسلیو چگونه باعث لاغری می شود؟

در حقیقت عمل اسلیو معده دو کار انجام می دهد :

  • کوچک کردن معده و احساس سیری زودتر
  • قسمت فوندوس از معده حذف شده که باعث کاهش ترشح هورمون گرلین ( هورمونی که سیگنال گرسنگی را به مغز می فرستد ) می شود.

رایج ترین روش این عمل لاپاراسکوپی معده است ، یعنی به وسیله دوربین فیلمبرداری ( لاپاراسکوپ ) 5 یا 6 برش کوچک در شکم ایجاد می شود و معده ای به شکل لوله بوجود می آید. لغت sleeve  به معنی آستین است چراکه بعد از انجام این عمل معده بصورت آستین در می آید.

در عناوین بعدی عوارض عمل اسلیو معده را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر به دنبال تناسب اندام هستید و میخواهید در مدت زمان کوتاهی به اندام مورد نظرتان برسید ، جراحی لاغری گزینه مناسبی برای شماست. در این مقاله سعی داریم تا شما را با عوارض عمل اسلیو معده آشنا کنیم تا از بین چندین روش عمل جراحی بتوانید با آگاهی دست به انتخاب بزنید. با ما همراه باشید.

از بین بردن چاقی مفرط با عمل اسلیو معده

خطرات و عوارض عمل اسلیو معده

همانطور که گفته شد عوارض عمل اسلیو معده نسبت به انواع دیگر عمل های جراحی لاغری رایج در دنیا ( مثل عمل جراحی بای پس ) کمتر است ، اما هیچ شاید عمل جراحی وجود نداشته باشد که خطری را به دنبال نداشته باشد. برخی از مهمترین عوارض عمل اسلیو معده را در ادامه خواهید دید :

1- لیک یا نشت محل دوخت و دوز معده

پس از برش معده بخش باقیمانده معده را می دوزند. ممکن است مواد غذایی از محل دوخت و دوز معده به بیرون از معده در داخل شکم نفوذ کنند. بروز چنین عارضه ای هرچند خطرناک است ولی بسیار نادر است. اگر در محل دوخت و دوز سوراخ کوچکی ایجاد شود ترشحات معده و روده به بدن وارد می شود و بسیار خطرناک است و حتی خطر مرگ را به دنبال دارد.

بروز این عارضه تا سه ماه پس از عمل احتمال دارد ، اما اگر در انتخاب جراح خود دقت مناسب را به خرج دهید نباید نگران آن باشید چراکه استفاده از وسایل استاندارد برای عمل جراحی و همچنین مراقبت های صحیح از بیمار پس از عمل تا حدود زیادی از بروز عوارض عمل اسلیو معده از جمله نشت جلوگیری خواهد کرد.

2- لخته شدن یا آمبولی خون در پا

بنا بر تشخیص پزشک راهکار های زیادی برای جلوگیری از این خطر بعد از عمل وجود دارد مثل : استفاده از جوراب های واریس پس از عمل ، استفاده از رقیق کننده های خون ، راه رفتن و حرکت کردن پس از عمل.

3- افتادگی پوست

این مشکل برای بعضی افراد ایجاد می شود و از آنجایی که عوامل مختلفی در شکل گیری آن نقش دارند نمی توان قبل از عمل مشخص کرد که فرد دچار افتادگی پوست در ناحیه شکم می شود یا خیر. عواملی از قبیل : سن ، ورزش ، سرعت کاهش وزن و … در این باره نقش دارند. خبر خوب این است که اگر احیانا کسی پس از عمل جراحی لاغری دچار افتادگی پوست شود به راحتی می تواند با انجام یک عمل جراحی زیبایی ، مشکل را برطرف کند.

عوارض عمل اسلیو معده
افتادگی پوست یکی از عوارض عمل اسلیو معده

4- حالت تهوع

یکی از عوارض عمل اسلیو معده وجود حالت تهوع برای فرد بیمار خواهد بود که خوشبختانه موقتی است و با گذشت چند روز برطرف خواهد شد.

5- خونریزی و عفونت محل زخم

خونریزی و عفونت زخم یکی از خطرات عمل اسلیو است که همانند نشت بسیار کم رخ می دهد. بطوریکه طبق برخی آمار کمتر از یک درصد از کسانیکه تن به این نوع عمل می دهند دچار این عارضه خواهند شد.

6- تشدید برگشت اسید معده

ریفلاکس معده نیز یکی دیگر از عوارض عمل اسلیو معده است که با مراقبت های پس از عمل و یا مصرف دارو تحت نظر پزشک کاملا قابل کنترل است.

7- ریزش مو

ریزش مو پس از عمل کاملا طبیعی است . این عارضه موقتی است و غالبا ناشی از کمبود پروتئین است. معمولا افرادی که دچار این عارضه می شوند پس از چند ماه شاهد رشد مجدد مو خواهند بود.

8- کمبود ویتامین ها و مکمل ها

کمبود ویتامین پس از عمل اسلیو بسیار نادر است چراکه برخلاف روش بای پس در عمل اسلیو هیچ تغییری در روده ایجاد نمی شود. بنابراین در این مورد اصلا نگران نباشید. حتی در صورت تشخیص پزشک با مصرف ویتامین ها و مکمل ها بصورت قرص می توان این مشکل را حل کرد.

افسردگی یکی از عوارض عمل اسلیو معده

9- افسردگی بعد از عمل اسلیو

آخرین مورد از عوارض عمل اسلیو معده که در این مقاله بررسی خواهیم کرد ، افسردگی بعد از عمل اسلیو معده است. به دلیل ایجاد تغییرات گسترده در زندگی فرد ، ممکن فردی پس از عمل ، به افسردگی دچار شود. عوامل ایجاد افسردگی بعد از عمل اسلیو زیادند ولی مهمترین آنها تغییر رژیم غذایی ، تغییرات بدنی ، عدم ترک پرخوری بعد از عمل ، تغییر سبک زندگی ، داروهای تسکین دهنده بعد از عمل و کم بودن سرعت کاهش وزن در فرد است.

در مورد افسردگی بعد از عمل اسلیو جای نگرانی چندانی وجود ندارد. اگر با گذشت چند روز از عمل علائم افسردگی را در خود مشاهده کردید با مراجعه به پزشک متخصص اعصاب و روان می توانید داروهای ضد افسردگی مصرف کنید ، البته پزشک باید در جریان عمل شما قرار گیرد تا تداخل دارویی پیش نیاید.

راه حل های کلی دیگری برای کنترل افسردگی نیز وجود دارد از جمله : ورزش کردن ، رفتن به فضای باز ، مثبت اندیشی ، خواب خوب و منظم و داشتن رژیم غذایی خوب. منظور از ورزش کردن انجام تمرینات سخت بدنی نیست بلکه با انجام تمرینات ساده بدنی حتی روی تخت خانه یا بیمارستان می توانید تا حد زیادی افسردگی خود را بهبود ببخشید. ورزش سطح انرژی در بدن را افزایش داده و خلق و خوی شما را بهتر می کند. همچنین باعث تقویت بدن شما می شود. اگر بتوانید هر روز دقایقی را در فضای باز به ورزش کردن و پیاده روی اختصاص دهید بهتر است.

کلام آخر

عمل اسلیو معده نسبت به عمل های دیگر لاغری عوارض کمتری دارد. عوارض ناشی از این عمل دو دسته اند : برخی ناشی از خود عمل اند و برخی دیگر ناشی از عدم آموزش صحیح به بیمار. برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی باید جستجو کرده و سعی کنید جراح خوب و درجه یکی را برای این کار در نظر بگیرید. برای مشاوره و استفاده از خدمات دکتر محمود حیدری با ما در تماس باشید.

Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *