مزایا و مضرات جراحی های لاپاراسکوپی
جراحی لاپاراسکوپی یا کم تهاجمی شیوه نوین از جراحی است که با کمک دوربین های مینیاتوری و ابزار های ظریف و مخصوص این کار انجام میشود لاپاراسکوپی به معنای دیدن داخل حفره شکم از طریق ایجاد سوراخ های کوچک در جدار آن است. جراح متبحر با نگاهی عالمانه با کمک دوربینهای دیجیتالی اقداماتی انجام میدهد که نتیجه آن کمترین آسیب بافتی و بیشترین راحتی و سلامتی برای بیماران است. مهمترین ویژگی لاپاراسکوپی نسبت به جراحی باز نداشتن برش های بزرگ در جراحی باز است. این نوع عمل جراحی با توجه به حداقل برش دارای این مزایا است: حفظ زیبایی ظاهری پوست، کاهش محسوس درد بعد از عمل، برگشت سریع تر به محل کار، مصرف داروی مسکن و آنتی بیوتیک کمتر، نداشتن عوارض زخم: مثل عفونت زخم، فتق محل برش و خون ریزی، هزینه بیمارستانی کمتر، کاهش چسبندگی کمتر داخل شکم.
مضرات جراحی آندوسکوپیک
مانند هر جراحی دیگری جراحی کم تهاجمی آندوسکوپی مضراتی نیز دارند. معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام میشود مدت زمان جراحی طولانی تر است. در برخی موارد مشکلاتی مثل آمبولی آریتمی های قلبی بروز میکند. تقریبا تمام بیمارانی که نیاز به اعمال جراحی امعاء و احشاء داخل شکم، قفسه سینه و همچنین فتق های جدار شکم دارند می توانند از این روش کم خطر بهره مند شوند سنگ کیسه صفرا به دلیل وفور آن شایع ترین جراحی لاپاراسکوپی در محدوده شکم است همچنین برای برداشتن مری، بیماری رفلاکس معده، بیماری تنگی مری، برداشتن تهال و تقریباً تمام جراحیهای زنان عمل های اورولوژی، فتق های جدار شکم و در برخی موارد انسداد های روده، برداشتن روده باریک و بزرگ اعمال جراحی لاپاراسکوپی گزینه بهتری محسوب میشود.
کاربرد های روش لاپاراسکوپی
از کاربردهای روش لاپاراسکوپی در بیماری های زنان و زایمان میتوان به جراحی آندومتریوز، هیسترکتومی و یا برداشتن رحم رفع چسبندگی ها و کیست تخمدان اشاره کرد در واقع در این عملهای جراحی علاوه بر تشخیص، امکان برش دادن و جدا کردن بافتهای آندومتریوز همه یا بخشی از رحم و کیست تخمدان وجود دارد. بیماران چاق و دچار چاقی مفرط به دلیل مخاطرات بیشتر عمل جراحی باز بیشتر از این روش سود میبرند گروه دیگری از بیماران که از روش لاپاراسکوپی نفع زیادی میبرند بیمارانی هستند که اعمال جراحی لاپاراسکوپی داخل قفسه سینه دارند که با ایجاد دو سوراخ کوچک در ناحیه قفسه سینه حین لاپاراسکوپی آنها را از انجام عمل جراحی باز مصون نگه می دارند. امروزه از این مهارت و فناوری در برخی از جراحی های قلب، ستون فقرات، سینوس های صورت و اطراف بینی و دیگر دستگاه های بدن به صورت روز افزون استفاده می گردد.
بدون دیدگاه