راهکار های مربوط به درمان چاقی کبد چرب که باید بدانید.

چاقی کبد چرب

این روزها، عوامل بسیاری سبب بروز چاقی کبد چرب در افراد در سنین مختلف شده است. از آنجایی که چاقی بیماری های بسیاری را همراه دارد، پیشنهاد می شود طبق قوانین و شرایط مناسبی میزان اضافه وزن خود را کاهش دهید. اضافه وزن، می تواند اجزای مختلف بدن را درگیر خود کند، عملکرد صحیح آن ها را دچار اختلال کند و در نهایت بیماری های بسیاری را موجب شود. از جمله بیماری هایی که از چاقی منشأ می شود و  به طور جدی می تواند سلامت بدنی افراد را دچار مشکل کند، کبد چرب می باشد. البته این بیماری مختص افراد با اضافه وزن نیست و افراد لاغری نیز به دلیل وجود چربی میانه در سیستم بدنی خود می توانند به این بیماری دچار شوند.

این بیماری در برخی از بیماران هیچ‌گونه علائمی را به دنبال نخواهد داشت. به طور معمول این بیماری در این بیماران مشکلات جدی را در پی ندارد. با این وجود بر مواردی می تواند به آسیب کبدی نیز منجر شود. در اغلب مواقع بیماران می توانید با تغییر روش و شیوه خود از بروز این بیماری جلوگیری نمایند. در مواردی نیز می تواند آثار آن را نیز معکوس کنند.

ارتباط چاقی و‌ کبد چرب

سطح فعالیت پایین افراد، تفاوت های ژنتیکی در بدن افراد، عادات مختلف در سبک زندگی از جمله مواردی هستند که اضافه وزن را باعث می شوند. در سیستم بدنی این افراد، پانکراس نمی تواند به درستی انسولین کافی را جهت مدیریت و کنترل سطح قند خون و چربی خون تهیه نماید. کبد، اندامی است که وظیفه پردازش و تنظیمات مربوط به میزان قند و چربی موجود در خون را بر عهده دارد. چنانچه این فرایند تجزیه شود و یا کبد، و بی اضافه موجود در سلول های خود را ذخیره نماید، کبد چرب در افراد بروز پیدا می کند که از نوع غیر الکلی می باشد. اجتماع بیش از اندازه چربی ها و یا وجود بیماری های ژنتیکی، کبد چرب را ملتهب می کنند همین موضوع سبب می شود تا سلول های کبدی دچار آسیب شوند و یا از بین بروند. چنانچه این شرایط در مدت زمان طولانی ادامه پیدا کند و متوقف نشود، سیروز کبدی را به دنبال خواهد داشت که زخمی دائمی در کبد شکل می دهد‌. این بیماری می تواند در نهایت عملکرد صحیح کبد را مختل کند.

بررسی ارتباط میان اضافه وزن و کبد چرب
بررسی ارتباط میان اضافه وزن و کبد چرب

کبد چرب، عامل مهم چاقی

ارتباط مستقیم میان چاقی و کبد چرب را می توان از تحقیقات و افراد مبتلا تشخیص داد. امروزه کبد چرب سلامتی بسیاری از افراد را تحت الشعاع قرار داده است. تجمع بیش از اندازه چربی ها درون کبد، کبد چرب را باعث می شود. این بیماری در سرتاسر جهان بسیار شایع می باشد. به طوری که روزانه به تعداد بیماران آن اضافه خواهد شد. با اینکه دلیل اصلی بروز کبد چرب نامعلوم می باشد، اما گزارشات و تحقیقات انجام شده در این مورد، برخی از اختلالات بالینی را دلیل این بیماری تعیین کرده اند. حدودا هفتاد درصد از بیمارانی که به کبد چرب مبتلا هستند، اضافه وزن دارند. دیابت و بالا بودن میزان چربی های خون از عوامل پایه ای و زمینه ای بروز این بیماری به شمار می روند. کاهش سریع و ناگهانی وزن افراد، سو تغذیه، گرسنگی به مدت طولانی نظیر روزه گرفتن و تغذیه وریدی از عواملی هستند که متابولیسم بدن انسان ها را دچار تغییرات گسترده ای می کند. این موارد را پیش زمینه ای جهت بروز کبد چرب در بیماران گزارش داده اند.

جراحی های شکم نظیر برداشتن کیسه صفرا، برداشتن بخشی از معده و یا روده، جراحی های مربوط به لوزالمعده و استفاده از برخی دارو های خاص همانند هورمون های کورتون و استروژن از مواردی است که کبد چرب را سبب می شوند. در کودکان نیز برخی از اختلالاتی که همراه با تولد در بدن آنها شکل میگیرد، نظیر سو جذب چربی ها، بیماری ویلسون و سیستم فیبروزیس می تواند کبد چرب را برای آنها به دنبال داشته باشد.

همانطور که گفته شد، چاقی کبد چرب به هر نحوی که افراد را دچار خود کند، برای بسیاری اضافه وزن های شدیدی را همراه خود می آورد. چاقی خود نیز نوعی بیماری است که بروز بیش از حد آن سلامت افراد را به طور جدی دچار تحت تاثیر قرار می دهد. همین موضوع باعث شده تا بیماران مبتلا به چاقی و اضافه وزن در پی راهکار هایی جهت کاهش وزن خود باشند.

عوارض چاقی کبد چرب، در افراد با سنین مختلف
عوارض چاقی کبد چرب، در افراد با سنین مختلف

درمان چاقی کبد چرب

از آنجایی که بیماری چاقی کبد چرب می تواند علائم مختلف و تأثیرگذاری به همراه داشته باشد، درمان آن بسیار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از دست دادن اشتها در افراد، کاهش وزن شدید، خستگی و بی حالی، خارش در پوست بدن، تغییر رنگ پوست و چشم به رنگ زرد، سرطان کبد، درد شکم، ایجاد تورم در ناحیه شکم، تورم در بخش پاها، افزایش حجم پستان در مردان، خواب آلودگی زیاد و بروز اختلال در گفتار و خون دماغ شدن از آثاری است که کبد چرب بر بیماران خواهد گذاشت. البته که این بیماری، نوعی بیماری قابل برگشت می باشد که در اکثر مواقع نشانه خاص و بارزی ندارد. چنانچه پروسه درمان افراد مبتلا به آن به درستی پیش برود، آسیب های دائمی و همیشگی را به دنبال نخواهد داشت.

برای درمان کبد چرب هنوز هیچ گونه دارویی به ثبت نرسیده است. اما روش هایی توسط پزشکان پیشنهاد می شوند که می توانند فرایند بیماری را به صورتی آهسته تر پیش برد و یا گاها تاثیرات آن را معکوس نمود. در ادامه به بررسی مختصری از هریک می پردازیم.

۱. درمان سریع چاقی کبد چرب

چنانچه قصد دارید، این بیماری را در مدت زمان کم تری درمان کنید، کاهش وزن از بهترین راهکار هایی است که می توانید انجام دهید. تحقیقات و گزارش هایی که در رابطه با این روش به ثبت رسیده است، نشان دهنده وجود تاثیرات مثبتی است که بر روند درمانی افراد مبتلا می گذارد. چنانچه بیماران به نوع الکلی کبد چرب مبتلا باشند، توقف مصرف الکل تاثیرات بسیار مثبتی را در فرایند درمان خواهد داشت. همچنین پاک سازی کبد چرب را نیز سبب می شود.

۲. مصرف دارو و قرص های مربوطه جهت درمان چاقی کبد چرب

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، در حال حاضر هیچ گونه دارویی برای این بیماری مورد تأیید واقع نشده است. در همین جهت است که متخصصین اغلب بر تغییر سبک زندگی بیماران متمرکزند‌. با این وجود جهت کنترل دیابت، کلسترول و همچنین تری گلیسیرید دارو هایی را تجویز می کنند.‌ گاها پیش آمده است که پزشکان متخصص قرص ویتامین E را جهت درمان پیشنهاد می نمایند. برای آن دسته از بیمارانی که به نوع غیر الکلی کبد چرب دچار هستند، داروی ضد دیابت متفورمین نیز توصیه می شود. این دارو، مقاومت بدن در برابر تاثیر گذاری انسولین را بهبود می بخشد.

درمان چاقی ناشی از کبد چرب با دارو و قرص
درمان چاقی ناشی از کبد چرب با دارو و قرص

۳. عمل جراحی برای درمان چاقی کبد چرب

سیروز کبدی، نارسایی کبد را باعث می شود. افرادی که به بیماری نارسایی کبد مبتلا هستند، گاها برای درمان خود نیاز به پیوند کبد دارند. برای اطمینان از این موضوع می بایست به متخصصین گوارش و کبد مراجعه کنند تا تشخیص قطعی انجام داده شود و درمان کبد چرب، به صورت جراحی با نظارت پزشک آغاز گردد.‌ پیشنهاد می‌کنیم پیش از هر گونه مصرف دارو، با پزشک متخصص معالج خود مشورت کنید تا خطرات احتمالی رفع شوند.

از آنجایی که توصیه اولیه پزشکان برای درمان چاقی کبد چرب تغییر سبک و روش زندگی افراد می باشد، ایجاد تغییراتی در مواد غذایی و‌ مصرف دارو ها اهمیت خاصی دارد. کاهش مصرف کالری اضافی، ورزش به صورت روزانه، مصرف میوه ها، حبوبات، سبزیجات و غلات، کاهش مصرف چربی اشباع شده و همچنین و چربی های ترانس و مصرف داروهایی برای کاهش فشار خون و کنترل دیابت از جمله راهکار هایی هستند که می توانید در جهت تغییر سبک زندگی خود انجام دهید.‌

سخن پایانی

هنگامی که برای درمان چاقی کبد چرب نیاز به انجام عمل جراحی باشد، مهارت و تخصص پزشک اهمیت ویژه ای را پیدا می کند. دکتر حیدری از پزشکان حاذق در این حوزه می باشند که جراحی های موفق بسیاری را در زمینه چاقی ناشی از کبد چرب داشته است. شما می توانید به سایت مربوطه، نوبت خود را رزرو کنید. همچنین می توانید از مشاوران سایت مشورت بگیرید تا اطمینان خاطر بیشتری را حاصل فرمایید. از طریق واتساپ نیز می توانید با مشاوران در ارتباط باشید. همچنین اگر تجربه ای در خصوص جراحی چاقی ناشی از کبد چرب داشته اید، در بخش کامنت ها حتما با ما به اشتراک بگذارید.

 

4.9/5 - (7 امتیاز)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات