در دوره ریکاوری بعد از عمل اسلیو چه مواردی باید رعایت شوند؟

ریکاوری بعد از عمل اسلیو

افرادی هستند که با ورزش کردن و یا استفاده از رژیم های غذایی گوناگون نمی توانند وزن کم کنند. این افراد معمولا شاخص توده بدنی بالای 35 دارند. ( BMI>35 ) بهترین راه برای لاغر شدن این گونه افراد که از چاقی مفرط رنج میبرند و یا از عوارض چاقی می ترسند ، جراحی لاغری است. امروزه روش های گوناگونی در رابطه با جراحی لاغری در دنیا شناخته شده است که یکی از کم عارضه ترین و پرطرفدارترین آن ها جراحی اسلیو معده است. در این مقاله درباره ریکاوری بعد از عمل اسلیو نکاتی را با شما در میان خواهیم گذاشت.

اگر میخواهید بهبود بعد از عمل اسلیو سریعتر صورت گیرد و دچار کمترین عوارض بشوید علاوه بر مهارت پزشک باید نکات نقاهت بعد از عمل اسلیو را جدی بگیرید. خوشبختانه ریکاوری بعد از جراحی اسلیو سریع خواهد بود و دردسر زیادی برای شما ایجاد نخواهد کرد. با ما همراه باشید تا در مورد رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو ، مرخصی بعد از عمل اسلیو و بهبود بعد ازعمل اسلیو چیزهای بیشتری بیاموزید.

بهبود یا ریکاوری بعد از عمل اسلیو چقدر زمان می برد؟

یک مزیت مهم عمل اسلیو معده این است که با روش لاپاراسکوپی ( کم تهاجمی ) صورت میگیرد. با ایجاد چند برش کوچک روی شکم در حالت بیهوشی کامل بیمار جراحی می شود. این برش ها نیز زود التیام پیدا می کنند و اثر آن ها نیز معمولا باقی نمی ماند. بنابراین طبیعی است که ریکاوری بعد از جراحی اسلیو به سرعت انجام شود. 6 ساعت بعد از عمل معمولا بیمار می تواند از تخت پایین بیاید. در این زمان کمی قدم زدن برای او بسیار مفید است و باعث جلوگیری از لخته شدن خون بخصوص در ناحیه پا می شود.

بعد از گذشت 2 تا 3 روز بیمار می تواند به فعالیت های عادی زندگی خود برگردد ولی باید از انجام فعالیت های سنگین بدنی ( مثل بلند کردن اجسام سنگین ) خودداری کند. فعالیت های سنگین ممکن است باعث باز شدن جای بخیه ها و خونریزی شود.

نقاهت بعد از عمل اسلیو
نقاهت بعد از عمل اسلیو

آیا عمل اسلیو درد دارد؟

از آنجایی که عمل اسلیو بصورت لاپاراسکوپی و تحت شرایط بیهوشی کامل انجام می گیرد بدون درد خواهد بود. البته به دلیل تفاوت در آستانه درد افراد مختلف ، ممکن است افرادی بعد از عمل احساس درد کنند. آمارها حاکیست که حدود 80 درصد افراد عمل اسلیو معده را بدون درد ارزیابی کرده اند ولی در هر صورت اگر فردی بعد از عمل احساس درد شدید کند پزشک برای او داروهای ضد درد تجویز خواهد کرد.

مرخصی بعد از عمل اسلیو

پزشکان معمولا ترجیح می دهند که تا یک روز بعد از عمل بیمار را در بیمارستان بستری کنند. بنابراین مرخصی بعد از عمل اسلیو معمولا پس از 24 ساعت صورت می گیرد ولی بیمارتا سه روز بعد از عمل باید در خانه بماند. پس از سه روز همانطور که گفتیم بیمار می تواند به محل کار و روند عادی زندگی برگردد بشرطی که روزی بیش از 3 ساعت کار نکند. در روز های ابتدایی که بیمار در خانه است نباید دائما دراز کشیده یا گوشه ای بنشیند بلکه باید زمانی را نیز به فعالیت بدنی سبک مثل قدم زدن اختصاص دهد. این کار هم از یبوست جلوگیری خواهد کرد و هم در پیشگیری از لخته شدن خون موثر است.

در دوره ریکاوری بعد از عمل اسلیو بیمار چه فعالیت هایی می تواند انجام دهد؟

همانطور که در عنوان قبلی گفته شد بیمار پس از سه روز می تواند به کار خود بازگردد ولی ساعات کاری او محدود است ( 2 تا 3 ساعت ) ولی بعد از یک هفته می تواند روال عادی زندگی و کار خود را از سر بگیرد. در دوره نقاهت بعد از عمل اسلیو فرد ممکن است بخواهد بسیاری از فعالیت های قبلی خود را پس از چند روز از سر بگیرد ولی باید توجه داشته باشد که عضو مهمی از بدن او بکلی دچار تغییر شده است. پس باید سلامتی خودش را در اولویت قرار دهد.

باشگاه رفتن و انجام فعالیت های سنگین ورزشی تا 2 ماه در دوره ریکاوری بعد از عمل اسلیو ممنوع است. همچنین بهتر است فرد تا مدتی از رانندگی پرهیز نماید تا زمانیکه احساس کند توانایی بستن کمربند و فشار روی پدال را به دست آورده است. در مورد بارداری در دوره نقاهت بعد از عمل اسلیو معمولا پزشکان توصیه می کنند که یک تا دو سال این کار به تعویق افتد.

مجموعه این تغییرات در فعالیت های فرد به علاوه تغییرات گسترده در رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو ممکن است باعث شود فرد دچار احساس سرخوردگی و در نهایت افسردگی شود. باید بدانید این مشکل طبیعی است و خوشبختانه موقتی هم هست و با گذشت دوره چند هفته ای افسردگی ( حتی گاهی بدون مصرف دارو) بهبود می یابد.

ریکاوری بعد از عمل اسلیو
ریکاوری بعد از عمل اسلیو

رژیم غذایی در دوره ریکاوری بعد از عمل اسلیو چگونه است ؟

مهم ترین نکته در زمان ریکاوری بعد از جراحی اسلیو رعایت رژیم غذایی دقیق و سالم تجویز شده توسط پزشک متخصص است. معمولا بعد از عمل اسلیو معده سیستم گوارش فرد مشکلی در جذب مواد مغذی ندارد زیرا این روش عمل ، تغییری در روده فرد ایجاد نمی کند. اما در صورت تجویز پزشک بیمار باید طبق نسخه او از مکمل های مولتی ویتامین و پروتئین استفاده کند.

گرچه رژیم غذایی باید توسط پزشک هر فرد تنظیم شود ولی معمول بیمارانی که در دوره نقاهت بعد از عمل اسلیو قرار می گیرند 4 مرحله را باید طی کنند :

1- مرحله اول :

بیمار تا سه روز باید فقط مایعات شفاف مثل آب و چای و آبمیوه های بدون شکر استفاده کند. در این مرحله هیچ ماده غذایی جامدی نباید خورده شود.

2- مرحله دوم :

3 تا 14 روز در ابتدای دوره ریکاوری عمل اسلیو معده ، فرد می تواند علاوه بر مایعات ، پوره ها را هم به رژیم غذایی خود اضافه کند. منظور از پوره هر گونه مواد غذایی ( سبزیجات ، گوشت ، سیب زمینی و …) بصورت کاملا نرم و له شده است.

3- مرحله سوم :

14 تا 18 روز بعد از عمل فقط مایعات و غذاهای نرم میل شود.

4- مرحله چهارم :

بعد از گذشت 28 روز شما در مرحله آخر از رژیم غذایی خود در دوره ریکاوری بعد از عمل اسلیو قرار دارید و کم کم می توانید غذاهای جامد را نیز به لیست مواد غذایی خود اضافه کنید. توجه کنید که از این بعد باید سعی کنید مواد کافئین دار به میزان بالا را مصرف نکنید و تا جای ممکن از موادی که دوباره شما را چاق می کنند پرهیز نمایید تا بتوانید در مدت زمان چند ماه بعد از عمل به وزن ایده آل خود برسید.

رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو
رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو

کلام پایانی

نقاهت بعد از عمل اسلیو بسیار سریع است و فرد بعد از گذشت یک هفته می تواند به روند عادی کار و زندگی خود برگردد. در دوره بهبود بعد از عمل اسلیو فرد باید از انجام فعالیت های سنگین بدنی و ورزشی و بارداری تا مدتی خودداری کند. در طول دوره ریکاوری بعد از جراحی اسلیو بهتر است فرد هر روز زمانی به فعالیت های ورزشی سبک اختصاص دهد.

علاوه بر نکات گفته شده رژیم غذایی فرد نیز تا مدت حداقل یکماه باید کاملا تحت نظر پزشک باشد و مو به مو به آن عمل شود. خوشحال خواهیم شد که در مورد این مقاله نظر خود را بنویسید. برای استفاده از خدمات دکتر حیدری و مشاوره پزشکی با ما در ارتباط باشید.

    5/5 - (1 امتیاز)

    بدون نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جدیدترین مقالات